CoolClub pro IT odborníky

Únorové herní novinky: Horizon i Elden Ring jsou tu!  

16.02.2022

Každý rok se do našich herních zařízení dostane nejedna nová a dlouho očekávaná pecka. Proč si tedy každý měsíc nedopřát malou rekapitulaci her, na které se můžeme těšit? Únor už je v polovině, ale to neznamená, že nás ještě nečeká pár parádních kousků.

 

PlayCool

 

17.2.2022

The King Of Fighters XV – PC, PS4, PS5, Xbox series

 

Potřebujete doma vyřešit konflikt, ale nechcete se uchýlit k fyzickému násilí? Nechť za vás těžké životní otázky „kdo umyje nádobí?,“ nebo „kdo dnes vynese odpadky?“ vyřeší ovladače! A není nic snazšího než sáhnout po novém The King Of Fighters, které se k nám po šesti letech vrací s vylepšenou grafikou i hratelností.

Hra nám představí pár nových postav, ale i staré známé tváře jako je Ryo Sakazaki, Iori Yyagami, K’, Terry Bogard, nebo sexy Mai Shiranui. Dohromady si tak můžeme vybrat z 39 hratelných postav. Tak nechť silnější vyhraje!

 

17.2.2022
Total War: Warhammer III – PC

 

Ve stejném datu jako KOF XV vychází i nejočekávanější strategická hra tohoto roku, a to Total War: Warhammer III. Podle prvních dojmů se zdá, že půjde o velmi dobře jak hratelně, tak příběhově propracovanou strategii. Navíc se vývojáři snažili vylepšovat, co se dá, a tak nám hra nabídne vylepšení všech frakcí, skipnutí u vyjednávání cen, co-op až pro osm hráčů, postavení základny ve městě spojenců a mnoho dalšího.

Pozitiv od zahraničních recenzentů, kteří si hru mohli zkusit, je víc než dost, ale na vás bude nejtěžší rozhodnutí, chcete hrát za frakci, která bude chtít smrtelně raněného boha Ursuna zachránit? Nebo získat jeho moc? Volba je na vás.

 

18.2.2022

Horizon: Forbidden West – PS4, PS5

 

Kdo by nemiloval rozlehlý postapokalyptický svět plný nádherných, ale nebezpečných zvířecích strojů, přeživších lidských kmenů a odvážné hrdinky, které nám nabídlo akční RPG Horizon: Zero Dawn? Troufám si tedy říct, že mluvím za většinu z nás, když prohlásím, že už netrpělivě vyčkáváme na pokračování s názvem Horizon: Forbbiden West.

Druhý díl nás provede ruinami západní Ameriky, seznámí s novými (i většími) stroji a kmeny a jako skvělý bonus přidá i podvodní dobrodružství. Pojďme tedy projít úžasná nová místa, abychom zjistili, proč život na Zemi směřuje k dalšímu vyhubení a objevme tajemství, které má navždy změnit Aloy, jak ji známe.

 

25.2.2022

Elden Ring – PS4, PS5, Xone, Xbox series

 

Elden Ring má být RPG novinkou od tvůrce Hidetaka Miyazakiho, stojícím za sérií Dark Souls, Bloodborne, Sekiro: Shadows Die Twice aj., který spojil své síly se spisovatelem R. R. Martinem známým sérií Píseň ledu a ohně. Spolu vytvořili svět zvaný Mezizemí/Lands Between a dávají nám tak jedinečnou možnost prozkoumat jeho krásy i nástrahy prostřednictvím hrdiny, jehož si můžeme tvořit k obrazu svému.

Svými rozhodnutími pak ovlivňujeme nejen naši postavu, ale též říši, kterou procházíme. Važte tedy moudře, pokud chcete získat Elden Ring a stát se Elden Lordem!

 

Připravila: Lucie Sovová

Foto: igdb.com; archiv výrobců