CoolClub pro IT odborníky

Nejlepší vědomostní hry v aplikacích: zábava nejen pro letní večery

12.07.2023

Máme pro vás několik super tipů na vědomostní hry v aplikacích v mobilu. Hledáte-li kvízy, které nejen pobaví, ale zároveň i naučí, s našimi tipy nešlápnete vedle.

 

Magazín

 

V letním období se více než kdy jindy nabízí čas pro zábavu s přáteli, třeba při grilování nebo zahradních party. Okořenit tyto večery lze hraním deskových her, anebo her, které jsou tak snadno na dosah ruky – v našich mobilech. Inspirujte se našimi 6 tipy na vědomostní hry v mobilu.

 

PixWords

Nejde začít jinak než naprostou vzdělávací kvízovou klasikou, kterou je právě PixWords. Hra spočívá v sestavování slov do takových mini křížovek, kde chybí dvě až tři slova. Háček je v tom, že se na ně nesnažíte přijít prostřednictvím psaných nápověd, ale skrze obrázky a fotky.

Není to vždy tak jednoduché, jak to může znít, naštěstí si ale můžete nechat poradit. A to je právě způsob, jakým je tato hra financována. Pokud totiž vyčerpáte veškeré možnosti nápovědy, k dalším se dostanete pouze jejich dalším nákupem. Hru najdete ke stažení zdarma, jak na Google Play, tak i na App Store.

 

Poznáš to?

Poznáš to? je název další vědomostní hry. Jakmile ji spustíte na svém mobilním zařízení, zobrazí se vám čtveřice obrázků, které mají dohromady jednu společnou věc. Vaším úkolem je přijít na to, která to je a následně ji zaznamenat do tajenky pod obrázkem, z připraveného výběru písmenek.

Pozor ale, protože tuto hru najdete pouze jako uživatel Android operačního systému, uživatelé Apple zařízení musí tentokrát vsadit na jinou zábavu.

 

 

Dobyvatel

Dobyvatel je legendární hra, která přešla z klasických počítačů na mobily. Pojí se v ní, jak taktika, tak i všeobecný přehled. Po tom, co se pustíte do hraní máte na výběr hned z několika map, stejně jako hracích režimů.

V důsledku jde o to, že hráči bojují o nadvládu nad daným územím, které je rozdělené do určitého počtu celků. Každá část má rozdílnou hodnotu, a tak i rozdílnou úroveň obrany.

Cílem hry je, co nejlépe (popř. nejpřesněji) odpovídat na otázky ze všech vybraných oborů, ať už jde o historii, zeměpis, biologii nebo třeba společenské vědy. Hru můžete stáhnout zdarma, ať už jste uživatelem Androidu či Apple.

 

Milionář

Pořad Milionář se ve své době stal neznámější TV soutěží v České republice a až neuvěřitelně nabyl na popularitě. Není proto divu, že dle toho vytvořili i stejnojmennou vzdělávací hru.

Princip je zcela stejný, usednete do žhavého soutěžního křesla a odpovídáte na obtížné otázky. V případě, že si nevíte rady, můžete sáhnout po jedné z nápověd. Nápovědu s názvem „přítel na telefonu“ zná téměř každý, a dokonce se toto slovní spojení dostalo i do zcela běžné konverzace.

Jakmile se ale netrefíte a odpovíte nesprávně, vaše cesta za milionem korun končí. V mobilní hře jsou ale přece jenom trochu benevolentnější, a tak pokud svolíte a zhlédnete reklamu, vrátí vás to do hry.

 

 

WOW, Words of Wonders

Další hru, kterou byste měli vyzkoušet, pokud jste tak zatím neučinili je WOW (Words of Wonders). Zde se opět setkáváte s jakousi křížovkou, ve které vždy chybí několik slov.

Čím dál se ve hře, popř. v daném kole, nacházíte, tím více slov (i složitějších) tam chybí. Pod křížovkou máte v kruhu písmenka, ze kterých lze veškerá chybějící slova seskládat, a tak už jen zkoušíte a vyplňujete.

Cílem hry je rozhodně zlepšit si slovní zásobu, stejně jako i pravopisné dovednosti. Zároveň získáte možnost cestovat po celém světe, při objevování skrytých tajemství 7 divů světa a dalších neuvěřitelných měst.

 

Hádej 5

Velmi zábavnou hrou, kterou lze vytáhnout i při skomírajícím večeru s přáteli, pokud po ruce není žádná prima deskovka, je Hádej 5. Tato hra je dostupná pro uživatele, jak na Google Play, tak i App Store.

A jedná se o kvíz vždy s jednou otázkou, na kterou odpovědělo už 100 lidí a vaší úlohou je přijít na 5 nejčastějších odpovědí. Setkáte se s dotazy tipu: "Jaká je věc, kterou byste nikdy nikomu nepůjčili?", "Co se děje pouze jednou ročně?" nebo "Co jsou věci za úplatu, které byly kdysi zdarma?".

V aplikaci naleznete až 390 zajímavých úrovní s nespočtem různých otázek v podobě textů, ale i obrázků. Hra rozhodně povzbuzuje k inovativnímu myšlení, vynalézavosti a snaze myslet tzv. out of the box. Už jste ji vyzkoušeli?

 

 

Připravila: Petra Sauerová