CoolClub pro IT odborníky

Povedený remake Destroy All Humans! - Destinace Země

03.08.2020

Poslední dobou se nám vrací starší IP předělané do lepší grafiky a s upraveným příběhem, a to ať se jedná o Mafii či Age of Empires. Dostalo se i na tuto akční adventuru z roku 2005, která vyšla na Playstation 2 a originální Xbox. Hra se dočkala kompletního předělání především v grafickém kabátku se zachovaným příběhem a původním zvukem upraveným do lepší kvality.

 

PlayCool

 

Crypto útočí

Příběh začíná v roce 1959. Jste vyslán na prozkoumání planety země a nalezení předchozího klona nazvaného Crypto-136, který se ztratil v roce 1947 na Zemi. Váš úkol jako Crypto-137 je tedy jednoduchý: najít vašeho předchůdce, a přitom sklidit co nejvíce lidských mozků, obsahujících mimozemskou DNA z dob starověku, čímž zabráníte vyhynutí vašeho druhu. Během vašeho dobrodružství vám bude také pomáhat váš důstojník Pox.

Destroy All Humans sám sebe nebere moc vážně a především se snaží parodovat jak padesátá léta Americké kultury, tak i samotné začátky sci-fi, jako například Mars útočí! Již název hlavního hrdiny Cryptosporidium-137 dokáže vypovědět sám o sobě dost jako bakterie způsobující průjmové onemocnění.

Na konci každé mise na vás čeká zábavný novinový článek, který se snaží zatajit události dané mise veřejnosti a většinou shodit vinu na komunistickou hrozbu.

 

 

Totální destrukce

Dostupná vám je celá škála unikátních zbraní, psychické schopnosti, nebo například létající talíř, se kterým se dá pořádně vyřádit. Na pevnině se můžete dočkat zbraní jako Zap-O-Matic - doslova šokující zbraně vysílající dávky elektřiny tak Anální sondy, která nepřátelům doslova vycucne mozek... vy víte odkud.

 

 

Co se týká psychických schopností, tak čtení myšlenek či levitace různých objektů jsou na denním pořádku. Hodně také budete používat skener, který vás na krátkou chvíli zamaskuje do lidské podoby. Tuto vychytávku můžete například využít k infiltrování do armádních zařízení. Vaše vesmírná loď disponuje několika různými mechanismy, kterými můžete srovnat se zemí úplně všechno.

Dostupná jsou také různá vylepšení pro vaše schopnosti či zbraně, které stojí DNA získané z misí a lidských protivníků. Můžete si vybrat z několika vylepšení ať už se jedná o obranné systémy, jako například vylepšení štítů, nebo vylepšení mobility pomocí skejtování.

 

 

Jednou takhle v Rockwellu

Mise se odehrávají v šesti různých lokacích, kde v každé z nich musíte splnit několik misí. Lokace mají být parodie na různá místa jako například Rockwell/Roswell, či Area 42/Area 51. Celkově hra obsahuje 22 misí s jednou zcela novou, která byla původně vyškrtnuta ze hry, a tak i hráči původní hry můžou čekat na něco nového.

V lokacích a misích jsou dostupné různé výzvy, za jejíž splnění dostanete více lidské DNA. Hra vám dovoluje vrátit se do každé lokace a odehrát každou misi znovu, takže se nemusíte bát, že si misi už nebudete moci znovu projít. Výzvy se liší jak v misích, kde máte třeba za úkol utopit nepřátele, tak v lokacích, kde se jedná například o sběr lidí či pronásledování porouchaného drona, který za sebou zanechává stopy DNA.

Grafický kabátek se hře velice povedl, i když lidští protivníci by mohli mít větší variaci obličejů. Zvukovou část hry se vývojáři rozhodli ponechat z původní verze a postavili kolem ní všechny dialogy a cutscény. 

 

 

Redakční hodnocení

Jsem rád, že se dostalo i na remake této hry, protože jsem se nikdy nedostal k té původní. Vývojáři si dali velice záležet na přepracování tehdejší vize a zanechali vše, co původní tvůrci vytvořili. Nečekejte ale žádnou dlouhou hru, protože se hlavní dějová linka dá dokončit během 7 hodin, avšak cenově tomu hra odpovídá. V dnešním přeplácaném herním trhu plném otevřených světů, kde mnohdy nejvíce času strávíte cestováním v poloprázdném světě, se hra rozhodně nemá za co stydět.

Hře bych udělil 7/10, jak za dějovou linku a grafické zpracování, tak i absenci chyb, na které jsem nenarazil. 

 

Konečný verdikt: Celkově jde o solidní akci, která graficky nevypadá úplně nejhůř.

 

 

Remaků se letos dočkáme víc, i nové hry však umí vzít dech. Které herní pecky letos stály za to? Čtěte v našem herním článku!

Přečíst

 

 

Připravil: Petr Svoboda

Foto: destroyallhumansgame.com