CoolClub pro IT odborníky

Nový iPad je tady! Vymazlenější a dražší

27.10.2022

Apple iPad desáté generace byl uveden do prodeje ve středu 26. října. V čem je jiný? Oproti ostatním generacím disponuje nový iPad větším výběrem barev, větší obrazovkou, rychlejším procesorem a výrazně vyšší cenou. Významnou změnou je vylepšení procesoru z původního čipu M1 na A14 Bionic.

 

Novinky

 

Novinkou nového modelu je větší výběr z barevných designů. Můžete vybírat mezi stříbrným, žlutým, růžovým a modrým zpracováním. Díky odstranění tlačítka TouchID má displej 10,9 palců, stejně jako dražší iPad Air. TouchID bylo přesunuto na tlačítko napájení, tedy na stejné místo jako na iPadu mini a iPadu Air.

Tělo iPadu má nový design. Novinkou je Touch ID. Nesmíme zapomenout na USB-C konektor a novou klávesnici, která se k iPadu připojuje magneticky. Významnou změnou je vylepšení procesoru z původního čipu M1 na A14 Bionic. Aktualizací podlehl i fotoaparát. Přední i zadní kamera mají 12 MP pro ještě lepší zážitek z videohovorů.

Všechny tyto změny jsou Apple uživateli vítány. To, co tolik pozitivní ohlasy nemá je výrazně vyšší cena oproti iPadu deváté generace. Jeho původní cena začínala na 329 dolarech.

U desáté generace stojí Wi-Fi model s 64 GB 449 dolarů (zhruba 11 300 Kč). 599 dolarů (15 000 Kč), pokud chcete i mobilní připojení. Model s úložištěm o velikosti 256 GB stojí 599 dolarů pouze s Wi-Fi a 749 dolarů (18 860 Kč) s mobilním připojením.

 

 

Připravila: Karolína Farná

Foto: apple.com