CoolClub pro IT odborníky

3 super funkce ChatGPT v mobilu, které musíte zkusit

30.05.2024

S nejnovějším upgradem na GPT-4o OpenAI významně posunula možnosti ChatGPT. Novinky v mobilní aplikaci překračují běžnou hranici interakce s AI. 

 

Novinky

 

OpenAI díky novince GPT-4o významně posunula možnosti ChatGPT, což vedlo k jeho rostoucí popularitě i na mobilní platformě. V České republice se aplikace ChatGPT rychle vyšplhala mezi pět nejstahovanějších na Google Play, díky své schopnosti zpracovávat nejen text, ale i obraz a video.

Aplikace nyní umožňuje interakce, které překračují běžné hranice komunikace s umělou inteligencí.

 

Pokročilé konverzační schopnosti

Interakce s ChatGPT dosáhly nové úrovně díky schopnosti vést konverzace srovnatelně s lidskou interakcí. Uživatelé tak mohou s AI vést vysoce kvalitní dialog, u něhož si mohou vybrat hned z několika možných hlasových odpovědí. Po každém dialogu je také možné zobrazit textový přepis konverzace, což zaručí snadnou práci s kontrolou, analýzou či uchováním texu.

 

 

Interakce s vizuálním obsahem

Nový multimodální přístup umožňuje ChatGPT identifikovat a analyzovat obsah nahraných obrázků a fotografií. Lze tak snadno nahrát jakýkoliv obrazový materiál a AI poskytne kontextově relevantní informace nebo kreativní návrhy na základě analyzovaného obrázku. Tato funkce se hodí pro různé účely od výzkumu po různé kreativní projekty.

 

Personalizace uživatelského rozhraní

ChatGPT nyní umožňuje uživatelům personalizovat interakci prostřednictvím uživatelských nastavení. Ta umožňují definovat preferovaný styl komunikace a další personalizované informace, které AI může využívat pro zlepšení odpovědí.

V nastaveních „Customizations“ lze specifikovat osobní preference, které pomáhají formovat odpovědi AI podle individuálních potřeb a požadavků.

Mobilní aplikace ChatGPT výrazně rozšiřuje možnosti využtí umělé inteligence v každodenním životě. Nová generace mobilních zařízení s AI otevírá dveře do budoucnosti, kde technologie a člověk spolupracují blíže než kdy jindy.

 

 

Připravila: Alena Čálková