CoolClub pro IT odborníky

Netflix omezuje sdílení hesla k účtu ve čtyřech dalších zemích

23.02.2023

Netflix už začátkem loňského roku oznámil, že letos přistoupí ke změnám v možnostech sdílení hesla svého účtu s dalšími uživateli. A skutečně, poplatky za sdílení hesel už jsou zavedeny ve Spojených státech, Austrálii a restrikce následují i v dalších zemích.

 

Novinky

 

Netflix nyní přichází s omezením sdílení hesel v Kanadě, Portugalsku, Španělsku a na Novém Zélandu. Uživatelé v těchto zemích budou požádáni o zaplacení dalšího poplatku, v případě, že chtějí své předplatné i nadále sdílet s přáteli a rodinou, tedy těmi, kteří s nimi nežijí.

Zdá se, že Netflix se tímto krokem snaží posílit svou pozici na trhu, a zároveň své služby zpřístupnit pro co nejvíce lidí. Není žádným tajemstvím, že sdílení hesel mezi známými, se v poslední době stalo běžnou praxí, a to zejména mezi častými cestovateli.

To ale přirozeně vytváří problémy pro poskytovatele. Předplatitelé jsou totiž schopni sdílet své předplatné s více lidmi, než se kterými byli původně svázáni smlouvou.

Netflix je první společností, která začala omezovat sdílení hesel. V současné době je ale příliš brzy na to, posoudit, jakým způsobem toto opatření ovlivní trh se streamingovými platformami. Dá se ale předpokládat, že další společnosti se přidají a budou se snažit sdílení hesel také omezit.

 

 

Připravila: Petra Sauerová