CoolClub pro IT odborníky

Plaťte prstenem. RingPay je nový způsob pohodlného placení

14.09.2023

Platíte platební kartou, nebo už přikládáte k platebnímu terminálu i mobil či dokonce hodinky? Co byste řekli ještě pohodlnější variantě? Plaťte nově prstenem RingPay, který nebudete muset nabíjet, ani se bát o jeho odcizení. Budete ho mít doslova pořád při ruce.

 

Novinky

 

Londýnská firma McLear přichází s druhou generací RingPay. Tento nástroj, který vám ulehčí běžný život, je aktuálně ještě lehčí, tenčí a může nabídnout skutečně propracovaný elegantní design, při zachování dosavadních funkcí.

Jak už název napovídá, jeho hlavní funkcí je možnost bezkontaktního placení. Namísto zdlouhavého hledání peněženky a karty provedete platbu pouhým mávnutím ruky u platebního terminálu. 

 

Bez nabíjení

RingPay disponuje hned několika výhodami, které si zamilujete. Oproti mobilu či hodinkám prstýnek překvapí faktem, že ho není nutné nabíjet. Můžete tak platit kdykoli a kdekoli bez jakýchkoli starostí s tím, že jste se nedostali k elektrické zásuvce.

Dalším významným faktorem je bezpečnost. Prsten je vybaven bezpečnou izolovanou peněženkou, zároveň jej máte doslova pořád při ruce. Nemusíte se tak obávat odcizení či zkopírování hrozícího například u platební karty.

 

 

Prsten je díky zirkonové keramice odolný proti poškrábání, zcela vodotěsný a díky hypoalergenním vlastnostem nezpůsobuje podráždění pokožky. Je možné ho propojit s mobilní aplikací, která je pro operační systémy iOS a Android k dispozici zdarma.

V nich je možné sledovat výdaje, prohlížet a spravovat získaný cashback a využít možnost příspěvku na charitu či uzamknutí prstenu. Díky aplikaci si také můžete do prstenu vložit veškeré platební karty vydané společnostmi VISA a Mastercard.

Na oficiálním e-shopu je prsten RingPay 2 k dispozici zhruba za 2 780 Kč. Aktuálně je však dodáván pouze zákazníkům v rámci Velké Británie. V budoucnu by měl být k dispozici ale i v dalších oblastech.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: mclear.com