CoolClub pro IT odborníky

Od deepfake až k filmovým profesionálům. Umělcova videoproměna Skywalkera ohromila tvůrce Star Wars, dali mu práci

20.08.2021

Společnost Industrial Light and Magic, která se zabývá efekty ze Star Wars, najala profesionála, který pracuje s deepfake technologií. Umělec působící pod přezdívkou Shamook propaguje svou tvorbu na youtube. kde svými deepfake úpravami natolik ohromil společnost ILM, která stojí za sérií Star Wars, že mu dala práci.

 

Novinky

 

Společnost ILM najala Shamooka na začátku letošního roku. Skutečné jméno a pohlaví tohoto talentovaného umělce není veřejně známo, ačkoli svá videa na YouTube zveřejňuje již od roku 2019. Impulzem této spolupráce bylo video, které ukazuje proměnu Mark Hamilla (Luke Skywalker) ve finále druhé série Mandalorian.

Mnozí fanoušci Star Wars měli pocit, že Shamookova práce je dokonce lepší než práce ILM. Právě technologii deepfake lze použít k vytvoření přesvědčivého, avšak zcela fiktivního videoobsahu, a bohužel se často používá k šíření dezinformací.

Další ukázkou toho, jak je tento umělec talentovaný, je jeho video, v němž představuje, jak by mohl vypadat film Mad Max: Fury Road, kdyby Maxe místo Toma Hardyho hrál Mel Gibson, původní hvězda série.

Je až k neuvěřitelně věrohodné. Nebo byste poznali, že jde o využití této moderní technologie?



Připravila: Natalie Brzobohatá