CoolClub pro IT odborníky

WhatsApp přichází s novinkami: Ankety i konec screenshotů

13.10.2022

Během minulého týdne vydal WhatsApp několik novinek. Mezi nejlepší z nich patří možnost zablokovat pořizování snímků vaší konverzace. Zajímá vás, jaké další nové funkce WhatsApp zavádí? 

 

 

Ankety

WhatsApp začala u řady uživatelů Androidu testovat beta verzi nové funkce, na kterou spousta z vás čekala! Jedná se o prostředí pro ankety, díky kterým můžete hlasovat o důležitých tématech napříč vaší WhatsApp skupinou.  

Anketu je snadné vytvořit, jednoduše v menu kliknete na ikonu sponky. Společně s otázkou je možné přidat až 12 odpovědí, z kterých můžou ostatní vybírat.

Každý člen konverzace může hlasovat pro více než jednu z možností. Ty s největším počtem bodů jsou řazeny nahoru. Autorem ankety může být jakýkoli člen dané konverzace.

 

WhatsApp Premium

Už i WhatsApp přichází s předplatným. Hodí se hlavně firmám., předplatitelé mohou používat až deset propojených zařízení, aby zůstali v kontaktu se svými zákazníky. Další praktickou funkcí, kterou Premium nabízí, je odkaz na webové stránky, ten lze jednou za čtvrt roku upravit.

 

Zvýšení počtu členů skupiny

Před několika měsíci společnost WhatsApp zvýšila počet lidí, kteří se mohou připojit ke skupinám, a to z 256 na 512. Tento počet byl nyní opět navýšen. Skupiny se mohou skládat až z 1024 účastníků. Tato funkce je zatím dostupná pouze omezeně, ale postupně se dostane mezi všechny uživatele.

 

Zákaz screenshotů

Konečně je také možné zablokovat nevyžádané screenshoty a nahrávky obrazovky, které vedou k následnému úniku informací z vašich soukromých chatů. Jednoduše tuto možnost můžete u konkrétní osoby vypnout/zapnout dle potřeby.

 

 

Připravila: Karolína Farná