CoolClub pro IT odborníky

"Můj stav" v hlasové podobě či rychlé reakce? WhatsApp přichází s novinkami!

24.02.2023

WhatsApp, mobilní aplikace, kterou vlastní Facebook, je tolik populární vedení konverzací a její funkce se často aktualizují. I teď se dočkala dalšího vylepšení, s jakými novinkami přichází tentokrát?

 

Novinky

 

Aplikace WhatsApp nedávno oznámila novou funkci zvanou "Můj stav". Ta umožňuje uživatelům vyjádřit svůj názor nebo příběh. Díky této nové funkci můžete sdílet svoje myšlenky, zážitky nebo oblíbené citáty. Kromě obyčejných textových stavů můžete nyní využít i hlasový stav. To znamená, že místo psaní můžete nahrát krátkou zprávu, kterou ostatní uživatelé budou moci přehrát.

V nedávné aktualizaci aplikace byla přidána možnost omezit viditelnost aktualizace stavu jen na určitou skupinu kontaktů. To umožňuje uživatelům sdílet svůj stav jen s těmi, které si vyberou, a nikoliv se všemi jejich kontakty.

Tato aktualizace je užitečná pro ty, kteří chtějí sdílet svůj stav jen s určitou skupinou lidí, například rodinou nebo přáteli. Může také být prospěšná pro lidi, kteří si chtějí udržet soukromí a chtějí se vyhnout sdílení svého stavu s ostatními.

Abyste mohli omezit viditelnost aktualizace stavu, musíte si naplánovat aktualizaci předem. Pak budete moci vybrat, jaké kontakty budou moci vidět vaši aktualizaci stavu. Nechcete-li sdílet svou aktualizaci stavu s celým seznamem kontaktů, pak je tato informace právě pro vás.

Kromě stavů se uživatelé dočkali i další novinky, rychlých reakcí. Funkce umožňuje uživatelům rychle a jednoduše odpovídat na zprávy prostřednictvím předem zadaných emotikonů. Je to vhodné zejména pro skupinové konverzace, kde můžete reagovat na zprávy jedním klikem bez nutnosti psát odpověď.

WhatsApp se stále vyvíjí a přináší uživatelům nové funkce. Nová aktualizace s sebou přináší uživatelům nové možnosti, jak komunikovat s ostatními. Tak už na nic nečekejte, aktualizujte si aplikaci a využívejte nejnovějších funkcí už dnes.

 

 

Připravila: Petra Sauerová