CoolClub pro IT odborníky

Bude GTA 6 úspěch nebo propadák? Bývalý šéf vývoje má obavy

07.08.2024

Bývalý technický ředitel vývoje Rockstar Games se v rozhovoru vyjádřil o nadcházející novince GTA 6. Dle jeho názoru by mohla být pro fanoušky zklamáním, proč?

 

PlayCool

 

Obbe Vermeije působil v RockStar Games v letech 1995 až 2009. A pod jeho vedením vznikly tituly jako GTA 3, GTA: SanAndreas nebo GTA IV. Ohledně GTA 6 má nyní smíšené pocity, co ho k tomu vede?

Grand Theft Auto 6 je aktuálně nejočekávanější herní novinkou a gameři už se hry nemohou dočkat. Překvapením proto může být vyjádření bývalého technického ředitele Rockstar Games. Obbe Vermeije se nechal slyšet v rozhovoru pro portugalského youtubera o tom, že GTA 6 možná není to, co fanoušci očekávají.

 

 

Osobně si myslí, že se hra nebude výrazně lišit od předchozího dílu. Ačkoliv to za něj bude pořád nejlepší hra, naráží na to, že v současnosti není možné učinit technologický posun ve všech oblastech. A minulý díl, GTA 5, byl na svou dobu velice nadčasový, ať už co se tyče hratelnosti, grafiky či otevřeného světa.

Grand Theft Auto 6 má podle oficiálních informací dorazit už na podzim 2025 a s další odkladem se zatím opravdu nepočítá. Vydání se však týká pouze konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Na počítače hra pravděpodobně dorazí s půlročním zpožděním.

První trailer vývojáři vypustili už v roce 2023. Ten doposud nasbíral rekordních více než 200 milionů zhlédnutí. Co nevidět by světlo světa mohla spatřit další upoutávka.

 

 

Připravila: Petra Sauerová