CoolClub pro IT odborníky

České studio Yord vyvíjí aplikaci pro brýle Apple Vision Pro

27.03.2024

Nastává éra XR technologií, a moc dobře to ví i české herní studio Yord, které už teď pracuje na aplikaci pro Apple Vision Pro. Je odhodláno stát se průkopníkem v této oblasti.

 

Novinky

 

Mají za sebou stovky interaktivních projektů, od koncertů až po umělecké akce, vše s využitím různých typů digitálních realit. A s příchodem Apple Vision Pro studio Yord nehodlá zaspat dobu. Nedrží se mezí a nenechají se omezovat 2D obrazovkami, nabádají ostatní firmy, aby si nenechaly ujít příležitost.   

Doba nás nutí zírat do mobilu, ale je jen otázkou času, kdy nám nasadí XR brýle. Toho je třeba využít a najít si mezi prvními své místo na trhu.

 

 

Studio Yord vidí obrovský potenciál v Apple Vision Pro. Pro tyto brýle ale už nestačí jednoduché aplikace. Vyžadují sofistikovanější program, který bude vypadat realisticky ze všech úhlů, aby nic nerušilo pohlcující zážitek z práce s virtuální realitou. To pro vývojáře sice znamená náročnější práci, ale pro firmy obrovskou řadu příležitostí.

 

 

Zdravotnictví i automobilový průmysl

Ve studiu Yord proto aktivně sledují výzkum a jsou odhodlaní být průkopníky nové technologie. Do vývojářského týmu o deseti členech pořídili dvoje Apple Vision Pro krátce po jejich releasu a aktuálně už pracují na čtyřech projektech využívajících tuto technologii.

V první řadě chystají řešení pro privátní zdravotnickou kliniku, pracují ale i na vývoji využití brýlí v automobilovém průmyslu. Věnují i čas produktové demonstraci v rámci různých událostí a revoluční aplikaci týkající se smart farmingu.

Ačkoliv po interním testování vedení Yordu vnímá, že ani Apple Vision Pro nejsou dokonalé a mají svá negativa, jsou za ně jednoznačně jedním z nejvýznamnějších milníků celého technologického segmentu.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook Yord