CoolClub pro IT odborníky

Windows 11 mají nové funkce: nově AI i propojení s iPhonem

23.03.2023

Připravte se na zcela nový způsob interakce s vaším počítačem, Microsoft Windows právě dostává 11 nových funkcí, které budou využívat umělou inteligenci i váš iPhone, aby vám pomohly lépe a rychleji pracovat.

 

Novinky

 

Windows dostávají nové funkce, které usnadní práci. Jednou z nejdůležitějších je funkce Microsoft Search, která používá AI a strojové učení k vyhledávání všech druhů dat, které jsou uloženy ve vašem počítači. Ať už hledáte něco v pracovní ploše, v e-mailové schránce, ve sdílených souborech nebo v aplikacích, jako Microsoft Outlook nebo Office, Microsoft Search vám umožní rychle najít přesně to, co potřebujete.

 

AI i lepší bezpečnost

Nové funkce zahrnují i Microsoft To-Do, který pomůže lépe spravovat úkoly a projekty. Dále Microsoft Flow, jenž usnadní automatizaci úkolů a procesů, a také Microsoft Whiteboard, který vám umožní sdílet a spolupracovat na pracovních plánech s ostatními.

Microsoft také přidává novou funkci pro bezpečnost a ochranu soukromí, která nazývaná Windows Defender Security Center. Tato funkce umožní sledovat, jak je vaše zařízení chráněno před různými druhy bezpečnostních hrozeb, a poskytne vám informace o tom, jak zvýšit úroveň ochrany.

Microsoft také zlepšuje zabezpečení vašich dat, díky nové funkci Windows Information Protection, která omezuje neoprávněný přístup k citlivým datům. Díky této funkci můžete mít jistotu, že vaše data jsou v bezpečí a že jsou chráněny proti neoprávněnému zneužití.

Tato nová funkce pro Windows je více než jen jednoduchou aktualizací. Pro Microsoft se jedná o zásadní krok směrem k vytvoření nejlepšího a nejinteligentnějšího operačního systému. Použitím AI a strojového učení je Microsoft schopen rychleji reagovat na vaše potřeby a poskytnout vám vysoce návykovou uživatelskou zkušenost.

Windows 11 je nová verze operačního systému Windows, která by měla přinést nové funkce a zlepšit práci s počítačem. Jeho hlavním cílem je přinést lepší propojení s mobilními zařízeními, zejména s iPhonem.

 

 

Poprvé s iPhonem

Budoucí verze Windows 11 přináší novou vlastnost nazvanou Phone Connect, která umožňuje uživatelům propojit svůj iPhone s počítačem pomocí USB kabelu. Tím se uživatelům nabízí lepší přenos dat mezi oběma zařízeními. S touto funkcí mohou uživatelé snadno přenášet soubory, fotografie, kontakty, hudbu a další z iPhonu do počítače a naopak.

Kromě toho umožňuje tato funkce i jednoduché sdílení obrazovky mezi počítačem a iPhonem. To umožní uživatelům sdílet své obrazovky a dívat se na to, co se děje na obou zařízeních.

Vedle toho Windows 11 nabízí novou funkci Synchronized Notifications. Tato funkce umožňuje uživatelům synchronizovat oznámení mezi iPhonem a počítačem. Když obdržíte zprávu nebo e-mail na iPhonu, zobrazí se i na vašem počítači.

Nové Windows také přináší lepší propojení s Cloudem, díky čemuž budou moci uživatelé snadno synchronizovat soubory mezi počítačem a iPhonem. Půjde tak snadno sdílet soubory mezi oběma zařízeními a udržovat je v aktuálním stavu.

 

 

Připravila: Alena Čálková

Foto: Microsoft.com