CoolClub pro IT odborníky

Nejočekávanější hra roku je tu: Hogwarts Legacy, otevřený svět čar a kouzel

15.02.2023

Jste fanouškem světa magie, hlavně toho, kterého je součástí i Bradavická škola kouzel? Chtěli jste nastoupit ke studiu právě tam? Pak si nenechte užít svou jedinečnou příležitost a pusťte se do nové pohlcující akční videohry s názvem Hogwarts Legacy. Ta vás uvede do otevřeného kouzelnického světa, kde vás čeká vlastní napínavé dobrodružství za odhalením skryté pravdy. 

 

PlayCool

 

Hogwarts Legacy je jednou z nejočekávanějších her letošního roku, přestože její příprava byla oznámena už v roce 2020, datum releasu se už třikrát změnilo. Nyní jsou už ale předobjednávky v plném proudu a její uvedení na trh je opravdu za rohem.

Od 10. února je hra dostupná ve verzi pro PlayStation5, Xbox Series XIS a PC, zatímco zájemci o verzi pro PlayStation4 a Xbox One si budou muset počkat až do 4. dubna a uživatelé konzole Nintendo Switch ještě déle, hra pro ně bude k dispozici až 25. července.

 

Škola čar a kouzel

Nový herní počin pochází z vývojářského studia Avalanche Software a umožní vám prožít slavnou školu čar a kouzel z pohledu místního studenta. Ten je v pozici toho, který drží klíč k prastarému tajemství, které by mohlo rozvrátit kouzelnický svět.

Ocitáte se tak v 19. století, tedy ještě před událostmi z knih Harryho Pottera, a tak vyšlapává Hogwarts Legacy úplně novou cestu kouzelnickým světem.

Po zapnutí jste právě vy tím, kdo může převzít veškerou kontrolu nad dějem a stát v centru vlastního dobrodružství. Máte tak možnost nejen prozkoumat Bradavický hrad, ale stát se klidně i součástí vyučování.

Zároveň si můžete vybrat vlastního hrdinu, upravit si svou postavu, a tak si zažít hru zcela po svém. Nic vám nebrání v tom, zvolit si bradavický dům nebo rozvíjet své kouzelnické schopnosti vařením lektvarů, ovládáním kouzel nebo třeba krocením zvěře.

Hra se sice drží knižní předlohy, ale nijak se do ní nepromítá její příběh, stejně jako se na její tvorbě nijak nepodílela ani J. K. Rowling. Hru vydává Warner Bros a publikována je pod značkou Potkey Games.

 

 

Připravila: Petra Sauerová

Foto: hogwartslegacy.com/en-us/media