CoolClub pro IT odborníky

Duna 2 trhá rekordy, ani v Česku nemá konkurenci

15.03.2024

Očekávané pokračování sci-fi filmu Duna z roku 2021 slaví nevídaný úspěch. Snímek se vyšplhal na příčky i před loňskou Barbie či Oppenheimera a stává se největším hitem letošního roku.

 

CoolMovie

 

Duna 2 konečně dorazila do kin a s ní i nekonečné nadšení diváků. Návštěvnost i tržby překonaly veškerá očekávání, najde mezi letošními dalšími snímky ještě vůbec konkurenta?

Režisér Denis Villeneuve si o zájem publika nemusel dělat starosti. Timothée Chalamet jako Paul Atreides a Zendaya jako Chani Kynes se opět vrací a nabízí divákům fascinující podívanou, kdy na válečné cestě pomsty proti spiklencům musí volit mezi životní láskou a osudem známého vesmíru.

Zda se jim podařilo zabránit strašlivé budoucnosti se v Česku během prvního víkendu přišlo přesvědčit přes 121 tisíc diváků, což je o 46 tisíc víc, než tomu bylo u prvního dílu.

Producenti jsou z pozitivních ohlasů a skvělého výkonu filmu v prémiových formátech více než nadšeni. Duna 2 momentálně nemá konkurenci. Jedinou výjimku může představovat až Godzilla x Kong: Nové impérium, sci-fi film taktéž od Warner Bros., který se do kin chystá už v příštích měsících.

Duna 2 je triumfem pro Villeneuva a potvrzuje, že sci-fi má stále velký tah na branku.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook Dune 2 movie