CoolClub pro IT odborníky

7 tipů na technologické hračky, které budete chtít mít

03.04.2023

Které technologické nástroje dominují letošnímu roku a neměly by proto chybět ve vaší sbírce technologických pokladů? Nedržte se při zemi, pořiďte si pomocníky, hračky nebo chcete-li gadgety, které vám v první řadě ulehčí v mnoha směrech život, stejně jako vám ho udělají zábavnější. 

 

Magazín

 

 

Lego vozítko na dálkové ovládání

Patříte už od malička k milovníkům Lega? A i když dostáváte mnoho skvělých dárků, je Lego ten jediný, který by vám skutečně udělá největší radost? Proč taky ne! Legendární stavebnice Lego totiž rozhodně není jen hračka pro děti, to už by snad ani nikoho nenapadlo.

Dánská značka to dokonce neustále připomíná svými novými produkty, jde s dobou a nebojí se ani robotiky. Slyšeli jste už o jejich Lego vozítku na dálkové ovládání z edice Lego Technic?

Potřebujete k němu pouze aplikaci, kterou vozítko ovládáte. Dokážete pak jezdit přes překážky a otočit se na střechu v případě, že narazíte do zdi. Následně samozřejmě pokračujete v jízdě.

 

Meeting Owl 3

Home office stále hýbe světem, i když teď už možná méně, než tomu bylo v době Covidu, ale i tak se dějí všemožné meetingy, ty totiž jen tak nezmizí. Proč si to tedy nezpříjemnit?

V celku roztomilé a designové zařízení, které svým vzhledem, jak název napovídá, připomíná sovu, v sobě spojuje 360stupňovou kameru, mikrofon a reproduktor. Díky těmto technologiím se Meeting Owl 3 pokouší nasimulovat opravdový meeting, dokáže totiž automaticky zaměřit na toho, kdo zrovna mluví.

 

 

Minibrew

Zatímco se všichni během karantény soustředili na pečení kváskových chlebů, v roce 2023 je nejvyšší čas na výrobu piva. Když není čas běžet pro orosený půllitr, domácí pivo nikdy neomrzí, že?

K tomuto účelu poslouží Minibrew od společnosti Craft, který se o vše postará za vás, a to od chmele až po pivo. Nebojte ale, že by nebylo možné to mít celé pod kontrolou. Vše máte pod palcem díky aplikaceiv mobilu.

 

Sentien

Je vám nepříjemné zavádět do ucha něco, co tam přirozeně nepatří, například „špuntová“ sluchátka? S tím se už se od teď nebudete muset potýkat. Designová (ne)sluchátka, která vyvíjí v Praze mezinárodní tým, vám přehrají audio, stejně jako skrze ně bude možná komunikace, i když se neumisťují do uší.

Sentien totiž vedou zvuk po kosti a mají dotekové ovládání, které z nich dělá nejen trochu sci-fi variantu obyčejných sluchátek, ale také plnohodnotný wereable. Už nyní je možné jim poručit hlasem či gesty nakonfigurovanými v aplikaci a do budoucna je také využijete k propojení s dalšími gadgety v IoT síti, například k ovládání chytré domácnosti.

Naprostou samozřejmostí je zabudovaný mikrofon a technologie pro potlačení okolního hluku, aby vás bylo při telefonování na druhé straně dobře slyšet. První kousky těchto výjimečných (ne)sluchátek už jsou na cestě k prvním zákazníkům.

 

 

Rocketbook

Jste i s pokročilou dobou stále milovníkem papíru a tužky? Zároveň jste ale technologickým fanouškem, kterému to nezapadá do konceptu? Pořiďte si Rocketbook, jeden chytrý zápisník, do kterého lze psát mazatelným perem, následně zápisky naskenovat na uložiště prostřednictvím aplikace, pak je smažte a začněte zas nanovo.

Vyhovuje vám spíš A5 než A4 nebo je to obráceně? Nevadí, svůj Rocketbook můžete totiž vlastnit hned v několika velikostech a designech. Nejen, že ulehčíte modrému kontejneru na papír, ale zároveň obohatíte svou tech sbírku o kousek, který by v ní neměl chybět.

 

Loop

V neposlední řadě jsou hitem roku 2023, který by neměl ve vaší hi-tech sbírce chybět, Špunty Loop. Tento mimo jiné designový kousek pomáhá s redukcí hluku až o osmnáct decibelů, a to rovnoměrně v nízkých, středních i vysokých frekvencích.

Tento pomocník se vám tak bude hodit například při jízdě na motorce, na metalovém koncertě nebo v případě, že se potřebujete doma soustředit na práci za řevu dětí. Díky Loopu stále uslyšíte, co se děje ve všem okolí, jen vám to nebude zbytečně rvát uši.

 

Nespresso Vertuo Next Deluxe

Bez kávy nezačíná den, tedy samozřejmě, jak pro koho, ale tento chytrý kávovar by vás, jako milovníka kávy a technologií, neměl nechat v klidu. Nespresso Vertuo Next Deluxe je novinkou, která automaticky pozná vloženou kapsli, dokáže se synchronizovat přes wi-fi či bluetooth a navíc, jak jste u Nespressa zvyklí, šetří přírodu díky jejich systému recyklace kapslí.

Stačí k tomu pouze vypít 995 šálků a Nespresso sedlinu z vaší kávy promění v obnovitelný zdroj energie a z hliníku vyrobí, buď nové kapsle, nebo třeba rám kola.

 

 

Připravila: Petra Sauerová

Foto: Facebook Sentien a Rocketbook