CoolClub pro IT odborníky

Netflix oficiálně potvrdil druhou řadu Squid Game

28.01.2022

Společnost Netflix právě potvrdila druhou sérii populárního seriálu Squid Game. Na internetu se množí dohady, o čem by druhá řada korejského dramatu mohla být. Fanoušci však na jakékoliv spoilery i oficiální trailer čekají marně. Tvůrce seriálu Hwang Dong-hyuk zatím teprve promýšlí, co s hrdiny Hry na oliheň provede.

 

CoolMovie

 

Nebylo pochyb o tom, že by Netflix do světa nevypustil druhou sérii dramatického jihokorejského fenoménu Squid Game (Hra na oliheň), který v minulém roce doslova ovládal internet a sociální sítě. Ale i tak je dobré slyšet tuto zprávu oficiálně.

Během diskuse o výsledcích společnosti za uplynulé čtvrtletí byl na seriál dotázán spoluředitel zmíněné streamovací služby Ted Sarandos, který uvedl, že se chystá další drsná akce.

Potvrzení příprav je bohužel jedinou větší informací, kterou o nové sérii máme. Sarandos s přesností neřekl, kdy ji můžeme očekávat, ani jak by měla vypadat. Tvůrce seriálu Hwang Dong-hyuk však již dříve veřejně přemýšlel o tom, co by nové epizody mohly obsahovat.

S jistotou můžeme počítat s návratem vítěze hry Seong Gi-hunem. Údajně by nás také mohlo čekat postupné odkrytí příběhu tajemného Frontmana.

 

 

Seriál o smrtící sérii dětských her, která má změnit život 456 lidí, je nejsledovanějším pořadem Netflixu. Tajně ho sledovali dokonce i Severokorejci, kteří kvůli tomu riskovali trest až možnou smrt.

Inspiroval nejen halloweenské kostýmy po celém světě, ale pořádaly se i skutečné napodobeniny turnajů (bez vražd). O jednu z takových adaptací se postaral také úspěšný YouTuber MrBeast, který využil autentických kulis a pro vítěze připravil královskou finanční odměnu.

 

 

Netflix již v minulosti zdůraznil, že hry jsou základem jeho budoucí obchodní strategie. Pokud by se tedy seriálu dostalo plnohodnotného zpracování, jako je tomu například u Stranger Things, mohli bychom očekávat rozšíření i v této sféře.

V současnosti cílí především na již dostupné sběratelské předměty Funko POP!, vlastní řadu merche a novou spolupráci s BAPE.    
Let the games begin.

 

Tip! Netflix ke svému předplatnému nově přidá i mobilní hry. O jaké půjde? 

 

 

Připravila: Kristýna Nováková         
Foto: Netflix; YouTube