CoolClub pro IT odborníky

Helldivers 2: Šílená, těžká a neskutečně zábavná kooperativní herní pecka

22.03.2024

Toužíte po epické herní zábavě s přáteli? Pak vsaďte na Helldivers 2: Hru, která vás vtáhne svou zběsilou akcí i humorem plným satiry.

 

PlayCool

 

Helldivers vychází z legendárního snímku Hvězdná pěchota, pojednávajícím o nejisté budoucnosti, odlišných společenských normách a ohrožení lidstva mimozemskými broučími útoky. Druhý díl herní adaptace, se stejně jako první, odehrává v dystopické budoucnosti, ve které se hráč vžívá do člena elitní bojové jednotky Helldivers.

Tuto kooperativní, zábavnou a akční střílečku si užijete z pohledu třetí osoby tak, aby vám neunikly velkorysé efekty a odpornost nepřátel v akci. A vydáte se na misi očisty galaxie od stále větší mimozemské hrozby s cílem zachránit Super Zemi od jisté destrukce.

 

 

Akce a intenzivní souboje

Připravte se na zběsilou jízdu plnou akce a intenzivních soubojů, ve které se neobejdete bez spolupráce s přáteli, protože sami se pravděpodobně moc daleko nedostanete.

V průběhu hry můžete pracovat na upgradu své lodi, zbraní, brnění i další nepřeberné výbavy. Mimo to máte k dispozici i nástroje ničení nebo chcete-li strategické prvky zvané stratagemy, které vám umožní přivolat na pomoc těžké zbraně od generátorů štítů až po útočné věže nebo třeba letecké nálety. Jinými slovy, vám nic nebrání v tom se do obrany Super Země s vervou pustit.

 


Jak budete prostupovat hrou dál, budete mít možnost odemykat stále nové stratagemy a vylepšovat tak lodní systémy či získávat nové vybavení pro svou postavu. Nevýhodou je, že systém odměn je poněkud pomalý a zdlouhavý.

Pokud ale hledáte hru, kterou si naplno užijete s přáteli, Helldivers 2 je skvělou volbou. Jen se nenechte překvapit možnými technickými problémy, které ji provází, jako je občasné odpojování od serveru či potíže s připojením do hry.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Steampowered.com