CoolClub pro IT odborníky

Jak využít AI v kažodenním životě? Tipy na nejlepší vychytávky

03.06.2024

Umělá inteligence nabízí pomocnou ruku i v každodenním životě. Kde? Například v plánování, učení nového jazyka nebo cvičení. Tady jsou nejlepší tipy!

 

Magazín

 

Netrapte se s výběrem vhodného daru sami a nepište o tipy na filmy svému okolí, které právě nemá čas odpovědět. Umělá inteligence je teď a tady a má pro vás všechny odpovědi a tipy, které sháníte. 

 

Netrapte se už výběrem dárku

Začneme netradičně. Zapomněli jste na narozeniny kamaráda? Nevadí! GiftList vám na základě konkrétních zájmů a preferencí obdarovaného navrhne perfektní dárek na míru.

Alternativou je Giftruly, která dárky vybírá dle vztahu k obdarovanému, jeho věku a události. Stačí zadat požadované parametry, včetně ceny produktu a obratem dostanete hned tři personalizované tipy.

 

 

Neprokrastinujte, nechte si se svými úkoly pomoci

Odkládáte úkoly na poslední chvíli? A jste master v prokrastinaci? I s tím vám pomůže umělá inteligence, tedy konkrétně nástroj Magic ToDo.
Největší háček v prokrastinaci bývá stav paralýzy, kdy člověk neví, kde začít, od čeho se odpíchnout, a tak nedělá nic.

Magic ToDO vám ale úkol rozdělí na dílčí kroky a poradí s jejich plněním. Zvládne to i v češtině, ačkoliv v angličtině je jeho pomoc ještě komplexnější.

Pro odhad délky trvání úkolu se hodí Estimator. Čím lépe zadaný úkol popíšete, tím přesnější časový harmonogram vám Estimator sestaví. V některých časových odhadech je zatím až přílišným optimistou, ale za jakou dobu vystudujete vysokou školu nebo jak dlouho vám potrvá cesta z Prahy do Brna, moc dobře ví.

Také vám trvá i týden odpovědět na některou z obdržených zpráv? Pro analýzu tónu textu je tu The Judge. Tento nástroj vám pomůže s interpretací nejasných zpráv a zároveň poradí, jak formulovat vlastní texty tak, aby zněly dle vašich záměrů.

 

Naplánujte si perfektní výlet

Dovolená klepe na dveře? Trip Planner vám usnadní její plánování. Stačí zadat destinaci, oblíbené aktivity, počet dní a počet osob. Technologie vám sestaví podrobný itinerář včetně dopravy, prohlídek a tipů na stravování. Samozřejmě vše podle zvolené cenové relace a včetně kalkulace celkových nákladů.

 

 

Naučte se jazyk s AI lektorem

Na trhu existuje mnoho jazykových aplikací, ale s nástupem AI se objevily i takové, které s vámi dokáží konverzovat. ProseAble vám umožní konverzovat v pěti jazycích na libovolné téma od nejjednodušších frází až po filozofické otázky.

Stimuler se na druhé straně zaměřuje na zlepšení anglické výslovnosti. Vybere téma pro krátký rozhovor a poté vyhodnotí vaši výslovnost, plynulost i slovní zásobu. Naučí vás i správně vyslovovat problematická slova.

 

Filmy a knihy na míru vašemu vkusu

Hledáte inspiraci na film nebo knihu? Movie Uncover vám na základě krátkého popisu děje, jména herce, nebo i jen nálady filmu najde ten pravý titul.

Podobně funguje i Next Three Books, který vám dává na výběr z mnoha kategorií, které můžete kombinovat, a tak si najít ideální knihu dle vašich aktuálních preferencí.

 

Trénujte s chytrým trenérem

Aplikace Impakt zase sestaví tréninkový plán na míru a s pomocí kamery vaše cvičení navíc sleduje a vyhodnocuje. Dokáže i poznat, zda cvičíte správně a s dostatečnou intenzitou, a dle toho váš tréninkový plán případně upraví.

 

 

Připravila: Petra Sauerová