CoolClub pro IT odborníky

Nejzajímavější IT eventy, konference a workshopy

České studio Yord vyvíjí aplikaci pro brýle Apple Vision Pro

Nastává éra XR technologií, a moc dobře to ví i české herní studio Yord, které už teď pracuje na aplikaci pro Apple Vision Pro. Je odhodláno stát se průkopníkem v této oblasti.

Hlasovou asistentku Siri čeká vylepšení, díky AI bude virtuální

Siri by se podle internetových zvěstí měla letos dočkat velkého nového náboje v podobě umělé inteligence. Nově s ní bude možno například chatovat jako s ChatGPT.

Dron nerozeznatelný od ptáka: Čína má zřejmě nejpokročilejší ornitoptéru současnosti

Dron s brilantním vizuálním efektem nazvaný Malý sokol, je dost možná vůbec nejpokročilejší funkční ornitoptér v současnosti. Co s ním má Čína v plánu?

Apple patentoval revoluční AirPods s funkcí detekce mozkových signálů

Apple pracuje na vývoji technologie, která připomíná sci-fi. Patentoval si sluchátka AirPods, která by mají detekovat elektrické signály z mozku. K čemu to bude?

Zkusili vytvořit technologického červa s AI. Stal se hrozbou pro kybernetickou bezpečnost

Zatímco pro úrodnost půdy hrají červi nezastupitelnou roli, v online prostoru po sobě zanechávají pouze spoušť a chaos. Počítačoví červi nejsou žádné sci-fi, ale forma škodlivého kódu. Jak by vypadalo působení červa navíc vyzbrojeného umělou inteligencí?

Apple po 8 letech ruší projekt svého elektromobilu, CyberTruck Tesly mezitím dobývá Evropu

Osm let práce a miliardy vyhozených dolarů. Přesto Apple jedním slovem končí projekt autonomního elektromobilu. A tak zatímco dává Apple zpátečku, CyberTruck vůbec poprvé míří na evropské dálnice.

ASUS nabízí multitasking na nejvyšší úrovni: nový Zenbook Duo

ASUS cílí na multitasking a předsstavuje novinku Zenbook Duo se dvěma displeji.

Android dostane své „Face ID“: Polar ID možná překoná i Apple

Připravte se na revoluci v biometrickém zabezpečení. Polar ID, inovativní technologie s detailním rozpoznáním se chystá pokořit Androidy. Stane se skutečně konkurencí Face ID?

Mobil a chytré hodinky v jednom: Motorola razí cestu budoucnosti

Mobil nebo chytré hodinky? Už se nemusíte rozhodovat, Motorola přichází se svým řešením dva v jednom. Má však svoje plusy i minusy.

Apple konečně chystá skládačku, iPhone to ale nebude

Líbí se vám skládací smartphony, ale jste zarytý jablíčkář? Pak budete mít zřejmě radost, Apple na své první skládačce už usilovně pracuje. iPhone to nebude.

Revoluční AI dalekohled od Swarovski Optik rozpozná až devět tisíc druhů zvířat

Je tu první chytrý dalekohled na světě. Vzešel z dílny Swarovski Optik a Marcem Newsonem. Nástroj s integrovanou umělou inteligencí identifikuje až devět tisíc druhů divokých zvířat.

Česko v 5G síti exceluje, v optice zaostává

Česko se chlubí skvělým pokrytím 5G sítí, které dosahuje devadesáti šesti procent obyvatel. Řadí se tak mezi špičku Evropské unie. V situaci s pevným internetem na bázi optických sítí však zaostává za unijním průměrem.

Sora od OpenAI: Absolutní revoluce ve videotvorbě

Umělá inteligence nově díky technologii od OpenAI vygeneruje špičkové video. Nástroj Sora by mohlo směle konkurovat práci špičkových animátorů.

Česko zavádí systém Cell Broadcast: Telefony budou varovat podobně jako ve vyspělých zemích

Česko zavede mobilní systém pro včasné varování. Cell boradcast má nahradit varování obyvatelstva skrze SMS. Nově ho obdrží pouze ti, kdo se nacházejí v postižené oblasti.

Konečně! EU chystá regulaci AI na internetu, aby chránila děti

Evropská komise se zaměřila na bezpečí dětí na internetu, a to co se možného zneužívání v kombinaci s AI týče. Minulý týden oznámila nový plán, jakým způsobem zakročí.

Apple Vision Pro jsou tu. Stojí za to do nich investovat?

Dlouho očekávané Apple Vision Pro mají konečně své první majitele. Jaké jsou jejich reakce a stojí za to do brýlí s virtuální realitou investovat?

Facebook slaví 20 let. Stárne, ale stále táhne miliardy

Původně exkluzivní web pro studenty Harvardovy univerzity. Dnes největší komunitní síť západního světa. Facebook slaví 20. narozeniny. I přes velkou konkurenci jiných sítí ho měsíčně navštíví 3 miliardy uživatelů.

Neuralink implementoval čip do lidského mozku

Historický moment je tady. Společnost Neuralink, miliardáře Elona Muska, v neděli 29. ledna 2024 poprvé implantovala čip do lidského mozku. Pacientovi se daří dobře a výsledky jsou slibné.

Nudistická AI boduje: Generátorů hanbatých obrázků rekordně přibývá

Počet "svlékacích" AI aplikací rapidně roste. Svého vrcholu dosáhly loni v září, kdy tyto platformy zaznamenaly více než 24 milionů uživatelů. Ale jsou bezpečné?

Do Česka dorazila vylepšená Google AI Gemini Pro. V rukávu je ještě Gemini Ultra, která překoná i GPT-4

Vylepšená umělá inteligence pro Barda Gemini Pro je v Česku. Podle metrik je výkonem něke mezi konkurenčním GPT-3.5 a GPT-4 od OpenAI.

Načítám další...