CoolClub pro IT odborníky

Láska v rukou algoritmů: Nejlepší mobilní seznamky a jejich vychytávky

14.02.2022

Pokud jde o hledání lásky v mobilním věku, je těžké sesadit Tinder, jednu z největších a nejlepších seznamovacích aplikací, která se navíc těší širokému rozšíření. Tinder má pověst aplikace, která vám pomůže najít rychlé známosti, ačkoli je zaměřena i na hledání trvalejších partnerů a nedávné doplňky aplikace zlepšily bezpečnost uživatelů a zároveň přidaly funkce videa. Jsou však i jiné možnosti. Jaké?

 

Magazín

 

Ostatní seznamovací aplikace se mohou pochlubit vlastními silnými stránkami. Bumble dává svým členkám možnost navazovat nová přátelství, zatímco OKCupid nabízí několik různých nástrojů pro hledání románků. Eharmony má svůj proslulý algoritmus pro párování lidí a do hry se zapojil dokonce i Facebook, který má seznamovací službu propojenou se svou obrovskou sociální sítí.

 

Soukromí na prvním místě

Než se ponoříte do hledání té správné seznamovací aplikace, abyste našli toho nejlepšího možného partnera, nezapomeňte zvážit ochranu soukromí. Zásady ochrany osobních údajů žádné seznamovací aplikace, kterou používáte, jen tak nepřehlédněte, protože v nich může být přesně popsáno, co seznamka dělá s vašimi osobními údaji.

Uvědomte si také, že mnoho seznamovacích aplikací - včetně několika aplikací na tomto seznamu nejlepších seznamovacích aplikací - vlastní jedna společnost. Skupina Match Group například provozuje nejen Match.com, ale také Tinder, OKCupid a PlentyOfFish.

 

Nejlepší seznamovací aplikace v současnosti

Tinder (Android; iOS)

Tinder se vydal po stopě, kterou mu vytyčil Grindr, do světa seznamovacích aplikací, kde se dají uživatelé posouvat prstem. Na první pohled Tinder vybízí k povrchnímu a rychlému posuzování potenciálních partnerů. Vytvoříte si jednoduchý profil s hrstkou fotek a několika větami o sobě a pak se vydáte na milost a nemilost internetu.

Aplikace zobrazuje nezadané ve vašem okolí. Pokud se vám některý z nich líbí, přejeďte prstem po fotografii doprava, v opačném případě přejeďte prstem doleva. Pokud oba přejedete doprava, můžete si posílat zprávy a něco si domluvit.

Přejdete-li na placené členství Plus nebo Gold na Tinderu, získáte prémiové funkce, jako je neomezený počet lajků nebo přetáčení, které dávají potenciálním partnerům druhou šanci.

Tinder pokračuje ve vylepšování svého vzorce a zavádí funkci videa, která vám umožní uskutečnit videohovory s protějšky v aplikaci, aniž byste si museli vyměňovat osobní údaje (což je v době COVID-19 velmi důležitý doplněk). Ještě významnější změna představila funkci Safety Center, která je propojena s aplikací Noonlight a poskytuje tlačítko pro případ, že se ocitnete na rande, kde se necítíte bezpečně.

Později v tomto roce Tinder plánuje, že vám umožní provádět prověřování osob, přičemž bude čerpat údaje z veřejných záznamů. Tato funkce se chystá i do dalších seznamovacích aplikací provozovaných společností Match Group, která Tinder vlastní.

 

Bumble (Android; iOS)

Cílem aplikace Bumble je pomoci vám domluvit si rande nebo najít nové přátele ve vašem okolí a je na včelí královně (jakékoli ženě), aby udělala první krok poté, co se dva lidé vzájemně spojí a jsou součástí svého úlu. Času není nazbyt - na navázání nějakého kontaktu je pouhých 24 hodin, jinak spojení navždy zmizí.

V případě spojení osob stejného pohlaví nebo přátelství musí jedna z osob učinit nějaký krok do 24 hodin, než toto spojení zanikne, i když můžete získat prodloužení o 24 hodin.

Bumble má také funkci BFF pro lidi, kteří nehledají rande, a samostatnou sekci pro navazování obchodních kontaktů. Rozšíření Bumble Boost, které se pohybuje od 2,99 do 8,99 USD, usnadňuje a urychluje seznamování nebo randění.

 

 

OkCupid (Android; iOS)

OkCupid se vyznačuje masivní uživatelskou základnou a přímočarými seznamovacími nástroji. Ale místo toho, aby usnula na vavřínech, OkC svou špičkovou seznamovací aplikaci neustále vylepšuje a přidává další funkce, jako je například systém "Flavors", který uživatelům umožňuje rychle zobrazit dodatečné informace potenciálních protějšků, například Kinky Nerds, Beard Lovers, World Travelers atd.

To vše je doplněno nástroji pro zasílání zpráv, osobnostními kvízy, integrací Instagramu a dalšími starými oblíbenými funkcemi OkCupidu.

 

Match.com (Android; iOS)

Match.com nabízí svým uživatelům bezplatnou seznamku na platformách Android a iOS. Bezplatní uživatelé si mohou založit online profil, nahrát několik svých fotografií a poté se zapojit do online flirtování pomocí "mrknutí" a denně jim budou doručovány nové shody.

Komplexnější funkce, jako je například možnost vidět, kdo si prohlédl váš profil a lajkoval vaše fotografie, lze odemknout předplatným služby Match.com.

Stejně jako Tinder i Match přidal bezpečnostní funkci, která vám umožní upozornit přátele, pokud jste na rande a necítíte se bezpečně. Další nedávný přírůstek vám dokonce umožňuje nastavit své politické názory, takže můžete lépe najít osobu, jejíž názory se shodují s vašimi (nebo neshodují, pokud věříte, že protiklady se přitahují).

 

 

Facebook (Android, iOS)

Služba Facebook Dating, která byla poprvé představena již v roce 2018, byla po testovacím provozu v jiných zemích loni spuštěna v USA. Od té doby se služba rozšířila i do Evropy, včetně Velké Británie.

Služba Facebook Dating, která je součástí sociální sítě, se zaměřuje na pomoc při hledání dlouhodobých vztahů, nikoli známostí. Do sekce Seznamka se dostanete z mobilní aplikace Facebooku a vytvoříte si profil Seznamka, který je oddělený od vašeho běžného profilu na Facebooku. Odtud vám Facebook vyhledá protějšky na základě vašich preferencí, zájmů a aktivit na sociální síti.

Facebook nenabízí protějšky mezi lidmi, které již na Facebooku znáte, pokud nepoužijete funkci Secret Crush (Tajná známost), v níž si můžete vybrat až devět přátel na Facebooku nebo sledujících na Instagramu, o které máte zájem. Pokud i oni o vás projeví zájem prostřednictvím služby Secret Crush, Facebook vás spojí.

 

Coffee Meets Bagel (Android; iOS)

Coffee Meets Bagel má opačný přístup než mnoho nejlepších seznamovacích aplikací a snaží se zaměřit spíše na kvalitu než na kvantitu. Každý den v poledne aplikace pošle mužům malý výběr potenciálních protějšků na základě jejich profilu a preferencí a ženám pak pošle několik protějšků, kteří o ně projevili zájem, přičemž dámám ponechá možnost opětovat zájem.

Pokud je přitažlivost vzájemná, aplikace vám nastaví 7denní chatovací okno.

 

Badoo (Android; iOS)

V bohaté nabídce seznamovacích aplikací vyniká aplikace Badoo s více než 370 miliony uživatelů z více než 190 různých zemí, kteří při hledání protějšků sdílejí své profily a fotografie. Aplikace používá k vyhledávání zajímavých protějšků spoustu rozmanitých prostředků, od systému swipování podobného Tinderu až po prohlížení profilů uživatelů v okolí.

Badoo si dává záležet na tom, aby jeho uživatelé byli skutečnými ověřenými lidmi, a ne podvodníky, přičemž metody ověření jsou založeny na nahraných fotografiích, propojených účtech na sociálních sítích a ověření telefonu.

 

 

Tip! Budoucnost online seznamek: AI, VR, blockchain! Které seznamky patří mezi nejlepší?

 

 

Připravil: Radek Svoboda