CoolClub pro IT odborníky

Mateřská společnost TikToku se chystá investovat do VR

23.06.2022

Společnost ByteDance, která vlastní TikTok, se chystá vstoupit do oblasti virtuální reality. Nábor specifických pozic zaměstnanců prozrazuje, že oblast VR je pro TikTok žhavým tématem.

Novinky

 

Podle všeho půjde velká část investic na nábor zaměstnanců. Konkrétně pro společnost Pico, čínského výrobce VR headsetů, kterého ByteDance získala v loňském roce. Většina volných míst se týká poboček Pico Studios na západním pobřeží Kalifornie a Washingtonu, od vedoucího herní strategie VR až po manažera herního provozu. Další volné pozice naznačují ještě větší zaměření na VR hardware společnosti Pico, a to včetně optického inženýra a elektroinženýra pro návrh systémů.

Společnost Pico má před sebou ještě hodně práce a ByteDance má rozhodně dostatečnou šířku pásma, aby mohla konkurovat hrstce mainstreamových headsetů, které v USA nabízejí společnosti Meta, HTC, Valve nebo PlayStation.

 

 

Pro srovnání, Neo 3 Link, univerzální náhlavní souprava pro VR od Pico, stojí cca 472 USD. Její specifikace jsou dost podobné jako u modelu Meta Quest 2, který stojí 399 USD. Obě sluchátka mají stejné úložiště, rozlišení i čip.

Neo 3 Link se ale dodává s přídavným řemínkem na náhlavní soupravu a s připojením DisplayPort namísto USB-C, což umožňuje zlepšit kvalitu obrazu. Vypadá to, že Neo 3 Link má za cíl stát se takovou meziproduktovou možností pro lidi, kteří nechtějí utrácet jednou tolik za konkurenci, ale zároveň hledají něco, co ve srovnání s Meta Quest 2 nabídne o něco víc.

 

 

Připravila: Lucie Špindlerová

Foto: Picoxr.com