CoolClub pro IT odborníky

České herní studio vydělává v Americe miliardy na kamionovém simulátoru

31.10.2023

Česká společnost SCS Software loni dosáhla téměř půlmiliardového zisku díky realistickým hrám. V nich mohou uživatelé řídit náklaďák po dálnicích. Hra funguje jako trenažér skutečných silničních tratí v Evropě a USA.

 

Novinky

 

SCS Software vyvíjí hry od roku 1997, ale k úspěchu na mezinárodním trhu se společnost přiblížila až o devět let později. Vydala tehdy první verzi hry Euro Truck Simulator a následně v roce 2015 přidala American Truck Simulator.

Společnosti stačily pouze dva herní tituly k velmi slušným příjmům. Hlavní zisky však plynou z nových rozšíření, která k simulátorům neustále vydává. Lze si přikupovat další typy kamionů nebo virtuální verze skutečných silničních tratí v Evropě a USA.

Nejde přitom o profesionální trenažéry pro výuku řidičů kamionů. Tyto tituly ale nabízejí věrohodnou virtuální jízdu v náklaďáku po evropských a amerických dálnicích.

Po dobu svého působení SCS Software prodalo do dvaceti milionů kopií a rozšíření už kolem 80 milionů.

Tržby českého herního studia SCS Software sice loni klesly na 814 milionů korun, oproti roku 2021 a 880 milionům. Žně ale pro společnost znamenala pandemie covidu-19. I díky vydělala ní za posledních 10 let kolem tří miliard korun.

Herní studio nyní nepřipravuje žádné změny. Zájem fanoušků je především o rozšíření pro stávající hry, a tak je neustále co rozšiřovat a zdokonalovat.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook SCS Software