CoolClub pro IT odborníky

3 nejlepší tvůrci z OnlyFans: Od kontroverze k multimilionářskému úspěchu

26.06.2023

320 milionů návštěv měsíčně. OnlyFans se daří více než kdy jindy. Jak se tato platforma, nejen s explicitním obsahem pro dospělé, proměnila v průlomový fenomén? A kdo je na této síti nejúspěšnějším tvůrcem a kdo fanouškem?

 

Magazín

 

Platforma OnlyFans má jedno zvláštní specifikum, lze na ní sdílet eroticky explicitní obsah a tím také vydělávat. Sociální síť se ale nezaměřuje pouze na oblast erotiky, ale zabývá se i ostatními tématy. Přispívají tam i uživatelé se svými kulinářskými výtvory, fyzioterapeuti nebo třeba „cvičitelky“, které navádějí, jak si protáhnout celé tělo.

OnlyFans funguje od roku 2016, tedy nyní už 7 let a v současnosti má více než 190 milionů registrovaných uživatelů z celého světa. K tomu přes 2,1 milionů tvůrců obsahu. Ačkoliv se o tom spíše nemluví, OnlyFans je beze sporu nejrychleji rostoucí sociální síť.

 

Raketový růt díky covidu

Její dosah vzrostl především během začátku první vlny pandemie covid-19, kdy byli lidé nuceni zůstávat doma a mimo domov neměli příliš možností vyžití. Zároveň tehdy přišlo o svůj zdroj příjmů mnoho lidí, a tak se příležitost přivydělat si jedině hodila.

Stala se ale tolik atraktivní nejen proto, že zde byla vidina příjmu, ale i díky možnosti přímo interagovat s fanoušky. Díky tomu platforma v porovnání s rokem 2019 získala v roce 2020 mnohonásobně vyšší počet uživatelů. Zatímco v roce 2019 pracovala se 7 miliony, na konci roku 2020 se vyšvihla na výrazně vyšší číslo, a to 75 milionů.

V srpnu 2021 ale OnlyFans přišla s novinkou, která se nezamlouvala ani uživatelům, ani fanouškům. Rozhodla se zakázat explicitní sexuální obsah, což vyvolalo kontroverzní a neblahé reakce.

Na to ale OnlyFans vzápětí reagovala odstoupením od svého plánu a explicitní obsah pro dospělé na platformě ponechala. Na konci roku pak mohla slavit další rekord, a to 170 milionů uživatelů.

 

 

Nejúspěšnější tvůrci

Aktuálně nejúspěšnějšími tvůrci na platformě během svého působení vydělali miliardy. Jsou jimi zcela jistě Bella Thorne, krásná bývalá Disney dívka, herečka, modelka a zpěvačka kubánsko-amerického původu. Thorne je dnes považována za jednu z nejlépe placených hereček na OnlyFans.

Své štěstí se na platformě rozhodla zkusit v roce 2020, ve svých 25 letech. Její profil si za necelý den získal obrovské množství fanoušků, ale také jí během prvních 24 hodin vydělal částku přesahující 1 milion dolarů. Dnes na jejím profilu najdete více než 1200 fotografií a něco málo přeš 180 videí.

Hned za Bellu se řadí Blac Chyna, kontroverzní americká modelka, herečka a celebrita, která se v médiích objevila vždy pouze ve spojení s konflikty a skandály. Na platformě sdílí obsah určený pro dospělé, a i když svůj účet nedávno uzavřela a není jasno, zda nastálo nebo se jedná jen o pauzu, má k dnešnímu dni více než 300 milionů dolarů.

Asi je jen málo těch, kterým by nebylo známé jméno Cardi B. Tato úspěšná americká rapperka má na svých sociálních sítích mnoho followers a jednou z platforem, na kterých působí je právě OnlyFans. Účet si vytvořila také v roce 2020 a vlastně to nikoho příliš nepřekvapilo.

Fotky, které výrazně vykreslují její křivky, sdílí i na svých ostatních sociálních sítích, například na Instagramu. Ale Cardi B se při tvorbě svého účtu jasně vymezila a oznámila, že její OnlyFans bude sloužit pouze fanoušky její tvorby.

Jen tedy k nahrávání exkluzivního obsahu, týkajícího se hudebních témat, její práce a života. Aktuálně se řadí k těm nejznámějším a nejlépe placeným uživatelům OnlyFans.

 

Zajímavosti na závěr

Průměrný věk předplatitelů obsahu na OnlyFans činí 35-44 let. To, že se na platformě objevuje právě tato věková skupina je celkem pochopitelné, právě tito dospělí už mají peníze na placení exkluzivního obsahu tvůrců.

Měsíčně se v roce 2023 prokliklo na OnlyFans 320 milionů návštěv. To znamená, že ročně na platformu dorazí 3,84 miliardy lidí. Většina, tedy 55,39 %, na OnlyFans dojde prostřednictvím přímých linků, 18,27 % přes odkaz, 12,04 % z vyhledavačů, hlavně z Google a 13,95 % z jiných sociálních sítí.

 

 

Připravila: Petra Sauerová