CoolClub pro IT odborníky

3 nejlepší notebooky tohoto roku

14.06.2022

Hned po Black Friday akcích je jaro jedním z nejlepších období pro koupi nového notebooku. Na trh se totiž dostává mnoho nových 2022 notebooků, což znamená nižší ceny starších modelů. Proto přicházíme s mini žebříčkem nejlepších notebooků na trhu, ze kterého na základě svých preferencí, třeba vyberete právě svého favorita. 

 

Novinky

Jedničkou na trhu pro každodenní použití s operačním systémem MacOs byl doposud bezesporu Apple MacBook Air M1 2020, který na podzim 2020 přišel s aktualizací procesoru z Intelu na M1. Touto změnou se rapidně zvýšil jeho výkon a výdrž baterie.

 

Nyní ale Apple přichází se žhavou novinkou, kterou představil v pondělí 6. června. Tím je updatovaný Apple MacBook Air M2 2022, jehož výkon posunuli ještě na vyšší úroveň.

Věčným favoritem v kategorii malých notebooků je pro své rozměry, hmotnost, výkon a vlastně celkový vzhled Dell XPS 13. Ten prošel obměnou taktéž v roce 2020, výrobce ho ještě zmenšil, přičemž ale zvětšil obrazovku a zvýšil výkon pro úlohy náročně pro procesor i grafiku.

Pokud už vás nebaví práce s dokumenty nebo tabulkami na malém širokoúhlém displeji, představujeme vám Acer Chromebook Spin 713, tedy nejlepší Chromebook na trhu. Na notebooku s operačním systémem Chrome OS zvládnete za den udělat více práce vzhledem k 13hodinové výdrži baterie. Zároveň, jak už název napovídá vám poskytne více vertikálního prostoru a zároveň zachovává šířku typického 13,3palcového notebooku.

Vyberete si? Nebo počkáte na novinky, které přinese druhá půlka roku?

 


Připravila: Petra Sauerová