CoolClub pro IT odborníky

8 nejlepších thrillerů, které musíte vidět na Netflixu a HBO Go 

03.08.2020

Milujete filmy, v nichž nechybí napětí a adrenalin? A ideálně v opravdu pořádné dávce? Pak si pusťte některý z thrillerových seriálů, které vám naservírují to správné napětí dokonce na pokračování. Abyste netápali, který z nich vybrat, máme pro vás hned 8 tipů na seriály, které rozhodně stojí za zhlédnutí.

 

CoolMovie

 

1. Ozark

Když pere finanční poradce peníze pro drogový kartel, nemusí to dopadnout dobře. Své o tom ví Marty Byrde, který je nucen se se svou rodinou přestěhovat do oblasti Ozarks. Ve své činnosti ale pokračuje Marty i zde, a tak se nevyhne dalším problémům.

Seriál má 4 série a je možné jej sledovat na Netflixu.

 

 

2. Mindhunter: Lovci myšlenek

V tomto seriálu od Netflixu nás čeká tak trochu cesta do minulosti. S hlavními hrdiny, mladým agentem Fordem a jeho ostřílenějším kolegou Tenchem, se totiž vrátíme do roku 1979, konkrétně pak do prostor věznice. Navíc ne ledajaké – do té, kde jsou vězněni ti nejbrutálnější a nejhorší sérioví vrazi. To vše pak za jediným účelem – abychom se s agenty ponořili do psychologie vraždy za cílem vypátrat násilníky, kteří stále ještě běhají po svobodě.

 

 

Seriál Mindhunter si vysloužil velmi pěkné hodnocení. Na ČSFD získal úctyhodných 89 %, stejné hodnocení, ačkoli od menšího počtu uživatelů, pak obdržel i na webu kinobox.cz.

 

 

3. Perníkový táta

Starší, ale pořád dobrý – přesně tak by se dal označit seriál s názvem Perníkový táta, který lze opět zhlédnout na Netflixu. Tento seriál byl sice poprvé odvysílaný už v roce 2008 (poslední díl byl pak odvysílán o 5 let později), pokud vám však doposud unikal, za zhlédnutí rozhodně stojí. O tom koneckonců vypovídá i špičkové hodnocení na ČSFD – krásnými 92 % se přece jen každý seriál pochlubit nemůže.

A o čem tento seriál vlastně je? Walter White je středoškolský učitel chemie, který žije běžným životem. Bydlí se svou ženou Skyler, která na svět brzy přivede dalšího potomka, a tělesně postiženým synem. Vše se ale změní ve chvíli, kdy je Waltovi diagnostikována rakovina plic. Aby Walter svou rodinu finančně zabezpečil, rozhodně se pro odvážný krok – vydělá peníze prodejem drog.

 

 

4. Outsider

Dalším skvělým thrillerovým seriálem, který přináší HBO GO, je Outsider. Jako předloha zde posloužil bestseller Stephena Kinga, což nezní vůbec špatně. Filmové zpracování pak hodnotíme jako velmi povedené, můžete se tak těšit na skvělou podívanou.

Příběh se točí okolo vraždy jedenáctiletého chlapce. Jelikož je případ spojen s tajemnými okolnostmi, rozhodne se otec chlapce najmout soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou. Doufá, že právě ona pomůže případ vyřešit – má totiž jisté nadpřirozené schopnosti.

 

 

5. Temný případ

Pokud si libujete v detektivkách, bezpochyby si sám získá i seriál s názvem Temný případ (v originále True Detective), který si můžete přehrát na HBO GO. Ten se začal vysílat v roce 2014 a má několik řad. Každá z nich se přitom pyšní vlastním příběhem.

Nejen díky skvělému hereckému obsazení, drsné atmosféře a ději, který vás pohltí, si seriál vysloužil nádherné hodnocení – na ČSFD získal celých 94 %.

 

 

6. Dark

Dark je seriál (opět od Netflixu), který pochází z německé dílny a jeho poslední série byla uvedena teprve nedávno (tedy, ona i ta první vyšla teprve v roce 2017).

Děj se odehrává v poklidném německém městečku, kde je pohřešováno dítě. Tato událost zasáhne hned čtyři rodiny a odstartuje honbu za odpověďmi. Zároveň však odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč několika generacemi. Jeden z hrdinů si totiž všimne souvislosti s podobným zmizením, které se odehrálo před 30 lety.

 

 

7. Zrádci

Seriál Zrádci je od našich ostatních tipů tak trochu odlišný. Pochází totiž z české (a polské) dílny. Tento seriál nabízí pohled na vietnamskou mafii, která ovládá většinovou část trhu s pervitinem. V čele stojí dva investoři, na které jsou běžné policejní postupy krátké, proto je třeba sáhnout spíše po praktikách tajných služeb a často je nutné zajít i za hranice toho, co je legální. Příběh pak zobrazuje 3 týdny života Davida Frýdla – drogového dealera a policejního informátora. Po tom jdou obě strany, policie i mafie – a David se snaží najít způsob, jak si zachránit krk.

Seriál získal skvělé hodnocení na ČSFD (70 %), celý seriál má navíc jen 6 dílů, takže ho zkouknete klidně během jednoho odpoledne.

 

 

8. Waco

Seriál Waco, který si můžete přehrát na Netflixu, pojednává o událostech z roku 1993, které se odehrály poblíž stejnojmenného města. Na jedné straně stála náboženská sekta, na straně druhé pak vláda Spojených států... a výsledkem byla velmi tragická událost, jeden z největších masakrů v novodobé americké historii.

Ačkoli má seriál pouze 6 dílů, dohromady na vás čeká necelých 5 hodin podívané plné napětí a drama.

 

 

Připravila: Martina Opravilová

Foto: Netflix, HBO, Česká televize a Shutterstock