CoolClub pro IT odborníky

Úspěšná herní série The Last of Us se dočká seriálové adaptace

18.11.2022

HBO potvrdilo, že vznikne seriálová adaptace oblíbené hry The Last of Us. Na propagačním plakátě jdou protagonisté bok po boku zničeným městem v post-apokalyptickém světě. Dobrodružství Joela a Ellie začne pod taktovkou tvůrce Černobylu Craiga Mazina pravděpodobně už 15. ledna 2023.

 

PlayCool

 

Díky aplikaci HBO Max fanoušci herní perličky The Last of Us objevili promo materiály. Tento únik informací sice nebyl ze strany HBO žádoucí, ale bylo jen otázkou času, než HBO vydá oficiální potvrzení.

Nad projektem drží ruku duo Craig Mazin, tvůrce oceňované minisérie Černobyl a také tvůrce her Naughty Dog Neil Druckmann. Režírování se však zhostilo hned několik tvůrců, mezi známějšími např. Kantěmir Balagov, Jasmila Žbanić či Ali Abbasi.

 

 

A co herní obsazení? Roli Joela si zahraje Pedro Pascal. Jeho bratra ztvární Gabriel Luna. Joelovu chráněnku Ellie si zahraje anglická herečka Bella Ramsey. Objeví se i další hvězdy jako např. Merle Dandridge, která získala roli vůdkyně Fireflies, nebo Nico Parker jako Joelova biologická dcera Sarah.

Fanoušky her jistě potěší, že se hudby k seriálu ujal skladatel Gustavo Santaolalla, který tvořil soundtrack k The Last of Us i The Last of Us: Part 2.

 

 

10 epizod

Počínající sérii bude tvořit deset epizod, první trailer byl vydán v září letošního roku. Podle něj to vypadá, že se děj bude zakládat na událostech, které byly zobrazeny v prvním díle hry z roku 2013.

Trailer obsahuje pohled na Clickers, Post – apokalyptické město v Americe, kde se začala šířit záhadná nemoc, která lidi přeměňuje v zombie. Podle HBO se však budou některé epizody od hry lišit.

První díl vyjde 15. ledna 2023. Další epizody budou vycházet postupně vždy jednou týdně. Ukončení první série vychází na 19. března 2023.  

 

Tip! 5 nejoblíbenějších her roku 2022

 

 

Zdroj fotografií: igdb.com

Připravila: Karolína Farná