CoolClub pro IT odborníky

5 nejlepších aplikací pro grilování: které appky z vás udělají grill-mistra?

05.06.2023

Téměř každý miluje letní teplé večery a s nimi i grilovací sezónu. Pro technologické nadšence a geeky tu máme několik aplikací a jiných vychytávek, které celé umění grilování povznesou na nový level. A udělají z nich grilovací mistry!

 

Magazín

 

Jak uspořádat tu nejlepší grilovačku s epesním jídlem, i když máte s grilováním minimální zkušenosti? Přinášíme hned několik tipů, které vám zcela jistě pomohou a možná z vás udělají mistra letošní grilovací sezóny. Víme, jak na dokonalý steak i mobilní infračervený teploměr!

 

SteakMate

Přijdou dnes večer kamarádi a vy jste jim slíbili ty nejlepší steaky, jaké kdy jedli? I přesto, že jste doposud ještě nikdy žádný nepřipravili? Co si počít? Stáhněte si aplikaci SteakMate, dostupnou, jak pro uživatele Android, tak také iOS, která vám pomůže připravit ten dokonalý steak.

Nejprve v appce vyberete, jak tlustý steak se chystáte připravovat, jakým způsobem, popřípadě jakou metodou pečení. Na základě toho vám pak SteakMate dá jasné instrukce, jak dále postupovat, kdy přesně ho obrátit, a dokonce i to, zda vyžaduje nějakou dobu odpočinku.

Steak tak nebude příliš upečený, přejete-li si ho „medium“ a ani příliš raw, pokud ho některý z vašich přátel rád „well done“. I z toho důvodu, že ne každý jí steak připravovaný stejným způsobem, si můžete v aplikaci pomoci a seřadit si steaky do fronty, což vám pomůže s jejich perfektní přípravou.

 

 

GrillTime

Další aplikací, která by vám neměla chybět v mobilním zařízení, pokud je grilovací sezóna na spadnutí je GrillTime. Aplikace je časovačem a průvodcem grilování, která vám celý proces velmi usnadní.

Vy pouze navolíte druh masa, jeho tloušťku a požadovaný stupeň propečení a o zbytek už se vlastně starat nemusíte. GrillTime vám automaticky doporučí ideální dobu a teplotu grilování a upozorní vás, jakmile bude maso třeba obrátit nebo sundat z grilu, protože je hotové.

Vy se tak můžete v klidu věnovat svým přátelům bez obav o to, že jim nebudete mít, co nabídnout k snědku. Maso se bez vaší přítomnosti u grilu s GrillTime totiž nepřipálí. Jediná možná nevýhoda je fakt, že je aplikace dostupná pouze pro uživatele iOS operačního systému. Nechybí ale možnost propojit appku s Apple Watch.

 

iGrill Mini

O iGrill Mini jste už slyšeli? Tentokrát nejde o pouhou a ledajakou aplikaci, ale o teploměr, který je s aplikací spojený. Tento pomocník vám bude k ruce tak, abyste se mohl stát mistrem v grilování. Termosonda připojená k aplikaci monitoruje propečenost masa a jakmile je dosaženo té ideální teploty k podávání, upozorní vás prostřednictvím mobilu.

 

 

Big Green Egg teploměry

Mezi další teploměry se řadí i Big Green Egg, což je infračervený teploměr, který je určený pro ty gril mastery, kteří nechtějí do masa píchat, ale chtějí znát teplotu roštu přesně.

Jako výhoda může být vnímaný podsvícený displej a to, že dokáže měřit v rozsahu od 0°C do 427°C. Od stejné značky lze sehnat také klasický digitální potravinový teploměr, kterým je ale nutné do masa píchnout pro to, abyste zjistili jeho teplotu uvnitř. Ten dokáže měřit ale jen do 300°C, i když to bude pravděpodobně dostačující, že?

 

Grillbot

Mezi další grilovací vychytávky beze všeho patří také Grillbot. Sice vám tento nástroj nepomůže dokonale ogrilovat maso, ale takové čištění grilu rozhodně není žádná radost.

A právě z tohoto důvodu se o Grillbotu určitě rádi dozvíte více. Jedná se o mašinku, kterou zkrátka umístíte na grilovací rošt, nastavíte dobu čištění, může to být 10, 20 nebo 30 minut a poté gril zavřete, jinak by se Grillbot mohl také vydat čistit něco jiného, někam jinam.

Potíž je v tom, že tato skvělá vychytávka a velký pomocník zatím není dostupný v Česku. Dobrá zpráva na druhou stranu je, že ho lze velmi snadno sehnat například na Amazonu.

 

 

Připravila: Petra Sauerová