CoolClub pro IT odborníky

5 nejžhavějších gaming tipů na červen: Bojovky, RPG, závody a dobrodružství čekají

09.06.2023

Červen už sice patří k letním měsícům, ale ti největší fanoušci si ani tak nenechají ujít žádnou z nejnovějších gaming novinek. A že je, na co se těšit. My dnes přinášíme 5 nejžhavějších tipů.

 

PlayCool

 

Připravte se v červnu na skutečnou nálož. Čeká vás bojovka s nejnovějšími funkcionalitami, akční RPG, závodní klasika, stejně jako dobrodružství z hlubokého vesmíru nebo akčnější fantasy titul. Co můžete konkrétně očekávat?

 

Street Fighter 6 – Bojovka s otevřeným světem

Street Fighter vychází z dílny společnosti Capcom, která se nyní po sedmi letech rozhodla vydat šesté pokračování své bojovky. A není to jen tak, v rámci lepší hratelnosti se překopalo hned několik funkcionalit, jako mechanika speciálních úderů, streetartový audiovizuál, který získal modernější kabátek a přibylo hned šest nových postav.

Na Street Fighter 6 se můžete těšit už na začátku června a bude dostupná na PC, PS5, PS4 a Xbox Series X/S.

 

Diablo 4 – Sanctuary pod nadvládou Lilith

 Studio Blizzard si tentokrát dalo velmi záležet a fanoušci si tak na pokračování Diablo 3 museli počkat celých 11 let. Ale ani teď tomu není jinak, s Diablo 4 se opět vydáte do světa Sanctuary, abyste se postavili pekelnici Lilith s jejími hordami a usmrtili statisíce potvor. Gameři, kteří se nemohou dočkat právě této novinky, si zahrají na PC a konzolích PS a Xbox.

 

 

F1 23 – V zajetí rychlosti

Milujete závody Formule 1, pak jistě znáte sérii závodních videoher od Codemasters pod hlavičkou EA Sports a letos je tu znovu s novým titulem. Ten slibuje nejen posun v hratelnosti prostřednictvím realistického jízdního modelu, ale i úpravou prostoru pro závodění s vlastním týmem, a to off-line, ale i v multiplayeru.

Ve hře naleznete kompletní licence, včetně nových okruhů v Las Vegas nebo Dauhá. Od 16. června sedíte za v kokpitu vy, na PC nebo konzolích PS a Xbox.

 

Aliens: Dark Descent – Taktikou proti vetřelcům

Ve hře Alliens: Dark Descent se téměř mrknutím oka dostanete do hlubokého vesmíru, kde se s partičkou koloniálních vojáků budete snažit ubránit zástupu vetřelců, kteří nemají slitování. Čeká vás propracované budování základny, a hlavně systém permanentní smrti.

A to si pište, že vás každičká ztráta v jednotce bude bolet. Na tuto singleplayerovou strategii se připravte na konci června na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.

 

Final Fantasy XVI – Japonské hry o trůny

Final Fantasy XVI je akčnější titul, který vás zavede do světa Valisthea, rozděleného na několik království, ovládaných mocnými krystaly s názvem Dominanty, které bude nyní možné v boji kontrolovat. Tento šestnáctý díl vychází exkluzivně pro PS5 22. června.

 

 

Připravila: Petra Sauerová

Foto: https://media.contentapi.ea.com/