CoolClub pro IT odborníky

Pán prstenů se právě vrací! Válka Rohirů a 2. řada Prstenů moci brzy na obrazovkách

04.09.2024

Rok 2024 přináší Tolkienovým fanouškům spoustu zábavy. Kromě očekávané druhé řady seriálu Prsteny moci přichází i animovaný film Válka Rohirů. Připravte se na epickou bitvu, legendární postavy a návrat do známých i nových koutů Středozem

 

CoolMovie

 

Ať už jste skalní fanoušek Tolkiena nebo jen obdivovatel fantasy světů, rok 2024 vám rozhodně nabídne nezapomenutelný zážitek. Válka Rohirů a Prsteny moci slibují, že vás opět vtáhnou do příběhů plných dobrodružství, magie a boje dobra se zlem.

Prequel s názvem Válka Rohirů se zaměří na příběh Helma Kladiva, legendárního rohanského válečníka, a na počátky Helmova žlebu, jednoho z nejznámějších míst v celé Středozemi.

Na druhé straně pokračování Prstenů moci fanouškům slibuje, po ne zcela kladně hodnocené první sérii, rozhodně lepší podívanou.

Seriál můžete očekávat už 29. srpna na Amazon Prime Video a animovaný prequel před Vánoci.

 

 

Válka Rohirů

Přestože nebylo zpočátku jasné, jak přesně bude Válka Rohirů vypadat, první obrázky zveřejněné v květnu a nyní vydaný trailer naznačují, že snímek sází na nostalgii a úctu k původní Jacksonově trilogii.

Trailer začíná záběry z Pána prstenů: Dvě věže, a poté přechází do animované podoby, kde vypráví příběh Helma Kladiva a jeho konfliktu s Vrchovci, kteří ohrožují jeho lid.

Příběh se zaměřuje na události, které vedly k legendární bitvě v pevnosti Aglarond, později známé jako Helmův žleb. Když si velmož Freca dovolil požadovat ruku Helmovy dcery pro svého syna Wulfa, Helm na to reagoval smrtící ranou, čímž rozpoutal válku s Vrchovci.

 

 

Tato válka donutila Rohiry opustit Edoras a uchýlit se do pevnosti, která se stane klíčovým místem v budoucích bitvách proti temným silám.

Film režíruje japonský tvůrce Kendži Kamijama, který je známý svým rozmanitým portfoliem, od pokračování legendárního Ghost in the Shell po komornější projekty jako Napping Princess.

A i hlasové obsazení je velmi atraktivní. Helma Kladiva namluví Brian Cox, Wulfa bude dabovat Luke Pasqualino a vypravěčkou příběhu je Miranda Otto, která si v původní Jacksonově trilogii zahrála postavu Eowyn.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Amazon Prime