CoolClub pro IT odborníky

Středověké RPG snů ožívá. Kingdom Come: Deliverance II má úžasnou grafiku i rozlohu

03.05.2024

Velkolepé pokračování, Kingdom Come: Deliverance II je tu! Očekávat lze ultimátní středověkou RPG výpravu a celou řadu inovací.

 

PlayCool

 

Fanoušci RPG her se můžou radovat! Warhorse Studios oficiálně oznámili Kingdom Come: Deliverance II, které vyjde na konci letošního roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series S|X. Hra navazuje na děj prvního dílu a slibuje rozsáhlejší příběh, větší herní svět a spoustu novinek.

Kingdom Come: Deliverance II je přímé pokračování prvního dílu a opět sleduje další dobrodružství Jindřicha z Talmberka. Tentokrát se děj ale přesouvá do Kutné Hory, a protože vývojáři nechtěli jen typické šedivé městečko, můžou se fanoušci těšit i na přírodu v Českém ráji. Navíc rozloha herního světa má být oproti jedničce dvojnásobná, a tak slibuje spoustu prostoru pro prozkoumávání.

 

Průběh hry

Hra si zachovává principy historicky přesného RPG s otevřeným světem a důrazem na realismus. Hráč bude mít opět volnost v tom, jak se zachová a jak bude řešit jednotlivé úkoly. Jindřich bude moci rozvíjet své dovednosti a vlastnosti v mnoha směrech a nejspíš dostane i nové možnosti úpravy vzhledu.

Souboje v Kingdom Come II vychází ze systému z prvního dílu, ale Warhorse ho prý vylepšili tak, aby byl přístupnější i méně zkušeným hráčům. Kromě klasického šermování se dočkáme i nových zbraní, jako je kuše nebo jakási prvotní podoba pistole.

Kingdom Come: Deliverance II běží na CryEngine a slibuje oproti jedničce výrazné grafické vylepšení. Z ukázky je patrný posun ve zpracování postav a herní svět vypadá detailně a skutečně realisticky.

Hra bude obsahovat přes 5 hodin nahraných filmečků a hudbu složil opět Jan Valta. Kingdom Come: Deliverance II vyjde koncem letošního roku a slibuje rozsáhlý a propracovaný herní svět plný dobrodružství a napínavých zvratů. Warhorse se poučil z chyb prvního dílu a zdá se, že tentokrát vás čeká opravdu povedené RPG.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: www.kingdomcomerpg.com