CoolClub pro IT odborníky

Esporty zařazeny do Commonwealth Esports Championships 2022

25.02.2022

Letošní rok akce CEC uvítá ve svém programu na uvítací ceremonii esports. Událost bude mít samostatný branding, medaile i organizační strukturu. Na Twitteru se dokonce objevily spekulace, že podle úspěšnosti letošní akce by mohly být esports součástí kompletního programu CEC pro ročník 2026.

 

Novinky

 

V tento významný krok doufá i federace Commonwealth Games Federation, hodně do budoucnosti pohlíží i favorit v pořádání her, který má vizi, že budou součástí programu i v roce 2030. Strategický plán CGF počítá s prozkoumáním esports a navzdory odpůrcům z řad tradicionalistů se odborníci domnívají, že jsou to potřebné kroky pro zapojení mladšího publika do této události.

Commonwealth Esports Championships se tento rok koná v létě 6. – 7. srpna v Birminghamu, v International Convention Centre nezávisle na hlavním programu Commonwealth Games, který je naplánován v termínu od 26 července do 8 srpna s účastí 5 000 atletů ze 72 zemí. Esports a jejich popularita nezadržitelně roste, CEC nabízí skvělou příležitost se více prosadit.

Pro mladé hráče je sledování esports na streamovacích platformách jako je například Twitch mainstreamovou aktivitou. Navzdory kritice, že se nejedná o sport, ale o hry, měly Global Esports Games podle prezidenta federace Chrise Chana v prosinci loňského roku sledovanost vyšší než 500 milionů shlédnutí.

Událost v Birminghamu podporuje i britská esports asociace., která propaguje esports ve Spojeném království. Podle zakladatele této asociace esports podporují týmovost, komunikaci a strategické myšlení a bojují proti osamělosti, stejně tak vytvářejí pro sportovce týmové prostředí, podobně jako tradiční sport.

 

 

Připravila: Erna Březinová