CoolClub pro IT odborníky

Tipy na vánoční dárky pro gamery

27.11.2023

Jak vybrat gamerovi dárek, který opravdu udělá radost? Máme pro vás několik tipů. Gameři jsou jedinečná skupina lidí, kteří mají své specifické potřeby a zájmy. A rozhodně se trefíte, pokud se budete inspirovat následujícím seznamem.

 

Magazín

 

Doplňky stravy na zlepšení koncentrace

Co by nemělo žádnému kovanému gamerovi chybět, aby zdárně vítězil? Každý hráč potvrdí, že hraní vyžaduje mimořádnou dávku soustředění. A je jedno jestli se zrovna snaží zneškodnit nepřítele, najít ztracený poklad nebo vymýšlí další strategický krok. Koncentrace je nanejvýš důležitá. Proto se nebraňte koupi doplňku stravy, který by gamerovi se soustředěním pomohl.

Tím konkrétním výrobkem pak může být například Madmonq nebo Champion. Oba fungují na bázi čistě přírodního složení a mají pozitivní vliv na rychlost a přesnost.

 

 

Herní židle

Klíčem k úspěchu může být i banální věc jako židle, na které hráč sedí. Nejde tedy jen o pohodlí, ale hlavně o prosezenou dobu. Jakmile gamer usedne k hraní, hodiny ubíhají. Je důležité, aby se tento jinak zábavný čas nestal důvodem pro návštěvu fyzioterapeuta nebo chiropraktika.

Vhodné ergonomické kancelářské židle jsou přesně vytvarované v místech, kde se tělo židle dotýká a nedochází k otlakům nebo třeba škodlivému postavení těla při sezení. Tyto židle jdou naproti zdravému sezení, dají odpočinout zádům a sedací část si po několika hodinách nebude stěžovat.

Větší pozornost můžete věnovat židli DXRacer Formula nebo Racing Pro ZK-012.

 

 

Herní sluchátka 

Opravdový zážitek ze hry přichází v moment, kdy se spojí obraz se zvukem. Hráč se plně ponoří do příběhu a splyne se svou herní postavou s cílem dojít do vítězného konce. Bez hudby a zvukových efektů by to nebylo ono. Kždý gamer potřebuje opravdu kvalitní sluchátka, které ho přenesou do světa fantazie.

Jedny z nejlepších herních sluchátek, které trh právě teď nabízí jsou SteelSeries Arctis Nova Pro v bezdrátovém provedení. Nejen, že jejich baterie vydrží poměrně dlouho, poskytnou bezchybný prostorový zvuk, ale také mají výsuvný mikrofon pro případnou komunikaci se spoluhráči a podporují rychlonabíjení.

V žebříčku těch opravdu TOP sluchátek se na druhém místě pak umístili Corsair HS70 Wireless a na třetím Sennheiser GSP670.

Dalším tipem pak mohou být i jakékoliv další vychytávky k PC a konzolím, například kvalitní volant s pedály pro vynikající zážitek z virtuální automobilové honičky.

 

Brýle proti modrému světlu

Modré světlo je součástí slunečního záření a světla vyzařovaného z různých elektronických zařízení, jako jsou počítače, televize nebo mobilní telefony. Působí na naše oči a může mít řadu negativních dopadů. Únava očí, bolest hlavy, poruchy spánku nebo zvýšené riziko zhoršení zraku.

Brýle proti modrému světlu jsou jedním z možných způsobů, jak se těmto negativním dopadům bránit. Několikahodinové zírání do obrazovky v kombinaci s plným soustředěním se může podepsat na zdraví člověka.

Zamezení proniknutí modrého a zeleného světla velmi dobře blokují například brýle značky Greenhorn, které se pro svou vysokou blokaci hodí k nošení cca 1-2 hodiny před spánkem. Další brýle, které najdete v žebříčku těch nejlepších za rok 2023 jsou Infield Victor Bluecut 580 nebo třeba BrainMax Tron.

 

Konzolové a počítačové herní tituly

Pro gamery se toho dá vymyslet opravdu hodně. Mohli bychom s tipy pokračovat, přes různé herní sestavy, herní konzole, merch oblíbené hry, až po herní členství nebo zážitek v podobě virtuální reality. Na závěr zmíníme ty nejlepší konzolové a počítačové hry, se kterými nešlápnete vedle.

Mezi TOP hry, které se v žebříčcích oblíbenosti objevovali na vyšších příčkách jsou The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, tedy pokračování hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild ze světoznámé herní série společnosti Nintendo. Jde o akční adventuru s velmi rozlehlým světem a strhujícím příběhem.

Resident Evil 4 je novinkou roku 2023, která získala na oblíbenosti u hráčů. Jedná se o vylepšený remake původního dílu z roku 2005. Opět jde o adventuru s fantastickou atmosférou, ale hororovým nábojem.

Dále se umístila akční RPG Spider Man 2, kterou si ale zahrajete pouze na jedné z konzolí. Zde se budete s Peterem Parkerem a Milesem Moralesem snažit zachránit město před hrozbou symbionta.

Samozřejmě své místo v žebříčku našly i automobilové honičky Gran Turismo 7 a Forza Horizon 5, pak fotbalový zážitek v EA Sports FC 24.

 

 

Připravila: Petra Sauerová