CoolClub pro IT odborníky

6 tipů na nejlepší zahraniční podcasty o AI

01.03.2024

Ať už se chcete dozvědět o nejnovějších technologiích, etických otázkách, nebo o tom, jak AI ovlivňuje vaše profesní pole, podcasty jsou skvělým způsobem, jak se ponořit do hloubky tohoto fascinujícího odvětví.

 

 

Magazín

 

Nezmeškejte rozjetý AI vlak a zůstaňte v obraze s následujícími podcasty.

 

AI in Business

Podcast s názvem AI in Business vede Dan Faggella, který hostuje rozhovory s odborníky na AI z různých oborů. Přináší tak praktické využití umělé inteligence v byznysu a konkrétní příklady, které ji úspěšně implementují. Dočkáte se zde témat jako zvýšení produktivity, optimalizace procesů, automatizace marketingu a další.

 

The AI Podcast by NVIDIA

Jedna osoba, jeden rozhovor, jeden příběh, to je The AI Podcast. Přináší totiž rozhovory s lídry v oblasti AI, výzkumníky a technologickými inovátory, kteří rozebírají nejnovější trendy a průlomy, co se týče umělé inteligence.

 

AI Today Podcast

AI Today Podcast slouží jako denní zpravodaj o umělé inteligenci, kterým vás provádí Kathleen Walch a Ronald Schmelzer. Shrnují zde nejnovější zprávy, výzkumy a trendy v oboru. Neopomíjejí ani téma investic do AI, stejně jako informace o nově vznikající startupů v oblasti umělé inteligence.

 

 

The TWIML AI Podcast (This Week in Machine Learning & Artificial Intelligence)

Jestliže předchozí tip byl denním zpravodajem, pak The TWIML AI Podcast je týdenním zpravodajem z oblasti strojového učení. Nejnovější pokroky v AI rozebírá Sam Charrington se svými hosty, kterými jsou výzkumníci, technologičtí lídři anebo průkopníci v oboru AI.

 

Practical AI

Mít AI jako svou pravou ruku a věrného pomocníka je naprosto skvělé využití. Kam až ale sahají dnešní možnosti? Podcast Practical AI přináší pravidelně informace o tom, kde lze AI implementovat napříč obory, jak zvolit správné nástroje, dotýká se také etických otázek a přináší příklady úspěšných implementací AI.

 

Data Skeptic

Data Skeptic oproti ostatním přináší kritický pohled na data a AI, přičemž zohledňuje metodologii, statistiku, ale i etické otázky. Zaobírá se tématy od interpretace dat, jejich možné zkreslení, fake news až po etiku. AI je skvělý pomocník, ale má i své stinné stránky, jako vše.

 

 

Připravila: Petra Sauerová