CoolClub pro IT odborníky

Fandíte Hvězdné bráně? Tahle informace vás možná překvapí!

27.09.2024

Za postupným odchodem Jacka O'Neilla z legendárního seriálu nestála klesající sledovanost ani nedostatek financí. Sarkastický O'Neilla se vytratil ze zcela jiného důvodu.

 

CoolMovie

 

Film Hvězdná brána vyšel v roce 1994 v kinech, ale bohužel nezaznamenal žádný úspěch. Hvězdná brána však získala nový a delší život díky televizi, když v roce 1997 odstartoval seriál známý jako Stargate SG-1.  A právě Anderson, známý také jako bývalý MacGyver, se stal ikonou tohoto seriálu. Fanouškům proto nebylo lhostejné, když se jeho postava od 8. série začala postupně vytrácet a objevovala se jen zřídka.

 

O'Neill povýšil, ale fanoušci smutnili

Postava Jacka O'Neilla se poprvé objevila ve filmu Hvězdná brána v roce 1994, kde ji ztvárnil Kurt Russell. Pro fanoušky seriálu Stargate SG-1 je však O'Neill navždy spojen s Richardem Deanem Andersonem, který ho v roce 1997 přivedl na televizní obrazovky. Jeho sarkastický humor a charisma udělaly z O'Neilla miláčka publika, a proto mnohé zaskočilo, když se Andersonova postava začala z příběhu postupně vytrácet.

Ve 8. řadě byl O'Neill povýšen na brigádního generála, díky čemuž ho mohli scenáristé odsunout z centra dění. Už se tak neúčastnil pravidelných misí a objevoval stíle se méně častěji. Proč tak náhlý ústup? Mnozí fanoušci spekulovali o finančních sporech či konfliktech na place, ale skutečný důvod byl mnohem osobnější.

 

 

Anderson a jeho nový život

Richard Anderson se rozhodl věnovat více času své dceři. „Být otcem mě změnilo. Právě kvůli ní jsem si přál trávit méně času na natáčení. Moje dcera je důvod, proč chodím do práce,“ prohlásil Anderson. Jeho rozhodnutí ovlivnilo nejen děj seriálu, ale také ostatní herce. Michael Shanks, který ztvárňoval Daniela Jacksona a jehož postava dříve zemřela, se díky Andersonovu odchodu do seriálu vrátil, a jeho postava tak získala větší prostor.

 

Úspěšné pokračování i bez O'Neilla

Seriál Stargate SG-1 se nakonec bez Andersona nezhroutil. I když se z hlavního hrdiny stala vedlejší postava, show běžela až do své 10. řady a zakončila své působení ve správný čas, aniž by ztratila kvalitu nebo popularitu. Na úspěch pak navázal projekt Stargate Atlantis, který pokračoval v rozšiřování světa Hvězdné brány.

 

 

Foto: Facebook