CoolClub pro IT odborníky

Duna 2 je konečně na Maxu! Seriál Duna dorazí na podzim

31.05.2024

Skvostný filmový počin Duna 2 v březnu zcela ovládl filmová plátna a stal se největším hitem letošního roku. Právě teď na vás čeká na streamovací platformě Max. Věděli jste, že se chystá i seriál?

 

CoolMovie

 

Podívaná na Timthéého Chalameta a Zendayu v kombinaci s nepřekonatelnými zvukovými efekty a fascinující podívanou je naprosto strhující. To byste neměli zmeškat, zejména proto, že třetí díl je už přislíben a na podzim se dokonce přihlásí o slovo seriálová novinka Duna: Proroctví.

 

Nově na streamu

Ačkoliv Duna 2 pro svou popularitu u diváků vydržela v kině poměrně dlouho, nemuseli jste ji stihnout nebo ji zkrátka chcete vidět ještě podruhé a potřetí. Ať tak či tak, nyní máte jedinečnou příležitost. Duna 2 právě dorazila na streamovací platformu Max.

Přestože jednička mohla působit zdlouhavě a vyprávěcím dojmem bez strhující akce, druhý díl toto bezkonkurenčně vynahradí. Režisér filmu Denis Villeneuve navíc už loni v prosinci prohlásil, že třetí pokračování Duny je jeho snem.

A potvrdil, že scénář k připravovanému dílu je téměř hotov. Pokud bude třetí díl držet nastavenou laťku, pak je skutečně na co se těšit.

 

 

Seriál Duna

Kromě toho se ještě letos na podzim dočkáte další vesmírné story inspirované dílem Franka Herberta, seriálové premiéry Duna: Proroctví. Seriál vás zavede 10 000 let před narození Paula Arterida a provede vás mocnými intrikami sesterstva, v budoucnu známého jako Bene Gesserit.

Ocitnete se v době po válce, která zničila technologie a přispěla tak v určitém slova smyslu k restartu napříč vesmírem.

Minisérie podle knihy Sesterstvo Duny od Briana Herberta a Kevina J. Andersona, poslouží jako minisérie rozšiřující svět Duny založený na vizuálním ztvárnění režiséra Denise Villeneuva.

Ačkoliv měl první dvě epizody mít ve svých rukách právě Denis Villeneuve, pro vytíženost filmem tomu nemohl dostát, a tak otěže převzal tvůrce Černobylu Johan Renck. I ten projekt nakonec opustil, a tak několik epizod nakonec vyjde z dílny Anny Foerster.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook