CoolClub pro IT odborníky

Podcast

Patříme mezi TOP 5 IT firem, během dalších 2 let chceme firmu minimálně zdvojnásobit, říká o transformaci CoolePeople Miroslav Pihorňa

Už tomu bude týden, co došlo k velké změně. Společnost CoolPeople se totiž transformovala na CoolPeople Technology. O tom, co přesně to znamená, že nejde jen o prostou změnu názvu firmy, se v 18. dílu HeRoes Talk rozpovídal Miroslav Pihorňa, CEO společnosti.

Zažil jsem transparentní mzdovou politiku a je to těžké. Závist v tom hraje svou roli, sdílí svou zkušenost David Říha

Připravte se na vzrušující rozhovor, který vás vtáhne do světa recruitmentu. Hostem 17. epizody HeRoes Talk se stal David Říha, Recruitment a Employer Branding Partner ve společnosti FTMO. Je za něj těžší hiring v IT nebo marketingu? Co je pro něj ten nejlepší HR nástroj, respektive používá vůbec nějaký? Co říká na mzdovou transparentnost na Slovensku vs. v Česku?

Přehnanou kritiku berte s rezervou. IT Recruitment je těžká komplexní disciplína, vzkazuje Denisa Podešťová, Sourcing Director v CoolPeople

Tento týden se do hostovského křesla posadila Denisa Podešťová, Sourcing Director ve společnosti CoolPeople. Co 16. díl HeRoes Talk nabízí svým posluchačům? Dozvíte se, proč je pohovorová otázka "Kde se vidíte za 5, 10 let?" už absolutní no-go. Nenechte si také ujít příležitost nahlédnout do tajů náboru a onboardingu v CoolPeople.

Jít za horizont, koukat, jak to dělají jinde a zaměřit se na to, co potřebuje kandidát, to je ta cesta, říká Leona Koblicová, Recruitment Team Lead ve společnosti Tesla

Dalším hostem, v pořadí už 15. dílu HeRoes Talk, se stala Leona Koblicová, Recruitment Team Lead v berlínské Gigafactory automobilky Tesla. Jak pro ni bylo nebo nebylo náročné dostat se do Tesly? Jak oddělení HR a Recruitmentu v Tesle funguje? Jaké pozice aktuálně obsazuje a co to je Competency-based pohovor či Assessment centrum?

"Buďte prostě sympaťáci, upřímní a transparentní vůči sobě," vzkazuje svým kolegům Václav Petruš, IT recruiter v DoDo

Nová epizoda HeRoes Talk přináší další dávku inspirace. Tentokrát díky hostovi Václavu Petrušovi, který je IT Recruiterem a Employer Branding Specialistou ze společnosti DoDo. S Vilémem a Richardem se budou věnovat jeho cestě v HR i tomu, jaká jsou za něj vhodná místa pro zacílení na IT kandidáty. Jak Petruš vidí ideální nábor nebo oblíbené benefity? A který trend v oblasti HR považuje za ten v současnosti nejdůležitější?

„Kandidát se přihlásí až potom, co se s HR-marketingovým sdělením setká 2-3x, je třeba budovat brand,“ shodují se Vilém Terich a Richard Biško z HeRoes Talk

Třináctý díl HeRoes Talk je tu a je speciální. Do rolí hostů se pasovali sami moderátoři a přátelsky si přihrávají nejvíce probíraná témata z dosavadních dílů. Shrnují tak vše, co jste v HeRoes Talk mohli slyšet od samého začátku. Jaký je rozdíl mezi Employer a Employee brandingem? Proč by měla být spolupráce HR a marketingu nezbytnou záležitostí každé společnosti? A nahradí v budoucnu AI naše profese?

"Žádné sofistikované nástroje v HR nemáme, vždy nám fungoval basic marketing," říká Petr Zajíček, Head of Recruitment & Employer Branding ze společnosti 2N Telekomunikace

Poslechněte si 12. epizodu podcastu HeRoes Talk s Head of Recruitment & Employer Branding Petrem Zajíčkem. Podělí se v ní o své pohledy na umělou inteligenci a její užití nejen v HR světě. Jak on sám chatboty v praxi používá, co je stěžejní pro hladký náborový proces, a proč je pro firmy už téměř nepostradatelný employer branding? Jak vnímá Petr benefity dnešní doby, jsou dnes kandidáti náročnější? Kam až to může vést?

"S naším elektronickým HR systémem dokážeme personalistovi ušetřit reálně 2 dny práce v týdnu," říká Ondřej Gryc, obchodní ředitel PINYA

Digitalizace a automatizování procesů má v dnešním HR a Recruitmentu rozhodně své místo. Další epizoda HeRoes Talk přináší rozhovor s Ondřejem Grycem, obchodním ředitelem společnosti PINYA. I on se svým týmem totiž přichází s HR nástrojem, kterým chtějí personalistům nejen pomoci zefektivnit svou práci, ale také získat čas na ostatní úkony, které jdou jinak do pozadí. Proč vůbec tento nástroj vznikl, jsou firmy v Česku na digitalizaci připravené a kam až se to vše může vlastně vyvinout?

„Orientujte nábor na kandidáta a ptejte se, jak vám nástroje mohou pomoci,“ vzkazuje Štěpán Bartyzal

HeRoes Talk své první kulaté výročí, 10. epizodu, slaví, jak jinak než rozhovorem s dalším hostem. Tentokrát se této role zhostil Štěpán Bartyzal, zakladatel a tvůrce náborových softwarů recruitis.io a onbordee.io. Přestože Štěpán patří mezi přední osobnosti českého HR, jeho začátky v oboru, jak sám říká, byly samostudijní. Co ale světu HR a recruitmentu přinesl a proč pro nábor vůbec nějaké nástroje používat? Zjednodušují skutečně recruiterům jejich práci?

„Klíčem k tomu, aby se z práce nestal stereotyp je autonomie, důvěra a neustálý rozvoj,“ zdůrazňuje Jana Procházková, Head of People a Culture ve společnosti Czechitas

V 9. díle HeRoes Talk se představila Jana Procházková, Head of People a Culture ve společnosti Czechitas. V rámci své pozice se věnuje kromě klasických HR úkonů, také péči o firemní kulturu. Jaký je rozdíl mezi komerčním a neziskovým sektorem? Jak vybudovat, tak silný brand, že není třeba placených reklam nebo proč je důležité umožnit zaměstnanci být si svým vlastním pánem?

"Veďte nábor tak, aby kandidát odcházel s pocitem, že u vás chce pracovat," říká Martina Maričová, manažerka podpory lidských zdrojů v České televizi 

HeRoes Talk ve svém 8. díle přivítal Martinu Maričovou, manažerku podpory lidských zdrojů v České televizi. Ve svém oboru se pohybuje velmi dlouho, v čem vidí největší rozdíl? Jaké role se podle ní hledají nejlépe? A jaká otázka při výběrovém řízení prozradí o kandidátovi nejvíc? To a další tipy se dozvíte v novém díle našeho podcastu.

"RPO je prodloužená ruka HR. Baví mě edukace v recruitmentu a pomáhat společnostem hledat nové kapacity," říká Kateřina Novotná, RPO Konzultant Hire Heroes

Dalším hostem podcastu HeRoes Talk byla Kateřina Novotná, RPO Konzultant společnosti Hire Heroes. Co je to RPO, s čím pomáhá a proč o této službě uvažovat? Mimo jiné se také dozvíte, jak důležitou roli hraje digitalizace. Na jakou formu obsahu dnes nejvíce sází? A jaké nástroje pro sourcing se nejvíce osvědčily? A je důležité, aby se tým, do kterého kandidát nastupuje, účastnil finálních kol pohovoru? Dozvíte se v aktuálním, 7. díle podcastu.

"Síla brandu značně pomáhá při náboru, sociální sítě využíváme naplno, jsme jedna z nejsledovanějších firem v ČR," říká HR Mariana Wohlrabová z Footshop

Dalším hostem podcastu HeRoes Talk byla Mariana Wohlrabová, HR Manager Footshop, jedné z největších a stálých českých firem se sneakers. S jakými nástroji pro recruitment Mariana pracuje a proč sází na neomezenou dovolenou? V čem vidí sílu brandu a sociálních sítí? Zveřejňovat výši platu v inzerátu nebo nezveřejňovat? Jak přistupuje k employee brandingu a mnohem víc se dozvíte v 6. díle.

"Na mém začátku bylo z 95 % navolávání a posílání emailů, nyní generujeme více než 50 % kandidátů automatizovaně," popisuje Miroslav Pihorňa, CEO CoolPeople

Podcast HeRoes Talk se natáčí, jak už bylo řečeno, pod záštitou společností CoolPeople a Hire Heroes. Proto je jistě v páté epizodě už nejvyšší čas probrat, čím se společnosti zabývají. Můžete se tak dnes těšit na CEO CoolPeople, Miroslava Pihorňu, který prozradí, co je core celé společnosti, čím se zabývají a jaké nástroje ke své práci používají. Co v rámci náborového procesu nedělali správně a z čeho se poučili?

„Nepřehlcujte a nezahlcujte nové zaměstnance v onboardingovém procesu“, vyzývá kolegy z oboru Štefánia Špirková

Ve 4. díle podcastu HeRoes Talk se představí Head of Human Resources, Štefánia Špirková. Jejím polem působiště je výrobní společnost ALLTUB, kde vede svůj HR tým. Jak sama říká, práce personalistů se za roky její praxe změnila k nepoznání, s čím se tedy nyní na své pozici potýká a které postupy se jí osvědčily?

„Od nevidím do nevidím v gastru upadá, uchazeči chtějí work–life balance“, říká HR manažerka Ambiente Tereza Kučerová

Nový týden značí další, 3. epizodu podcastu HeRoes Talk. Dnes o personalistice a recruitmentu, ale zase z trochu jiného soudku. HR manažerka Ambiente a dnešní host, Tereza Kučerová, se rozpovídá o tom, jakým způsobem funguje HR v gastro odvětví. Které trendy jsou v Ambiente provozovnách žhavé téma a co je jejich aktuálně největší novinkou?

První kolo online? Už si to ani neumím představit jinak, jde o velké urychlení náboru, říká Jakub Lisner

Ve druhé epizodě HeRoes Talk, svůj vhled, spolu s osvědčenými postupy a poselstvím na závěr, přináší exkluzivní host podcastu Jakub Lisner, Recruitment Lead ve společnosti Vodafone.

Nový podcast je tu, HeRoes Talk: moderní HR, svět Recruitmentu a inspirativní osobnosti z oboru

Nový podcast z oblasti HR a Recruitmentu je tady! Inspirativní rozhovory s názvem HeRoes Talk mají budou mapovat zajímavé novinky ze světa Recruitmentu, trendy moderního HR a osobní tipy a triky inspirativních osobností z oboru.