CoolClub pro IT odborníky

Přišla krypto zima, Coinbase je v potížích

15.06.2022

Trh s kryptoměnami pokračuje v klesajícím trendu, který s sebou táhne údajně i nehybné stablecoiny. Společnost Coinbase prodlužuje zmrazení náboru zaměstnanců na dobu neurčitou. S odkazem na současné podmínky trhu a probíhající úsilí o stanovení obchodních priorit tak komentoval situaci HR director společnosti, L. J. Brock.

 

Novinky

 

Brock poznamenává, že zmrazení se dotkne i náhradních zaměstnanců za pracovníky, kteří společnost opouštějí. Nevztahuje se však na ty, kteří jsou najímáni na pozice v oblasti "bezpečnosti nebo dodržování předpisů".

Společnost Coinbase se také potýká s nedostatečnou odezvou na sociální tržiště NFT, které široce spustila teprve v květnu. Nepomáhá ani to, že prodeje NFT jako celku klesají a na začátku května se propadly na přibližně 19 000 prodejů týdně oproti 225 000 prodejů uskutečněných v září.

Coinbase posílila svůj personál v rámci plánu najmout v roce 2022 celých 2 000 zaměstnanců a uvedla, že před sebou vidí "obrovské produktové příležitosti pro budoucnost Web3". Z její nejnovější zprávy o výsledcích hospodaření vyplývá, že jen v prvním čtvrtletí roku 2022 přijala 1 218 zaměstnanců, čímž se celkový počet jejích zaměstnanců zvýšil na 4 948.

"I když jsme toto rozhodnutí neučinili lehce, vzhledem k podmínkám na trhu je to rozhodnutí rozumné," uvedl Brock v dopise. "Budeme pokračovat ve vyhodnocování všech našich možností, abychom zodpovědně provedli společnost současným cyklem." 

Coinbase rozhodně není jediná blockchainová společnost, která má v současné době kvůli studenému crypto trhu potíže. Jsme svědky další prasklé dot-com bubliny?

 

 

Připravila: Lucie Špindlerová