CoolClub pro IT odborníky

Oura Ring 4 je tu. Ještě nadupanější a pohodlnější

15.10.2024

Průkopník chytrých prstenů, Oura Ring, přichází po třech letech s novinkou. Uvádí na trh čtvrtou generaci prstenu. Svým produktem přímo reaguje na Galaxy Ring a chtějí ukázat, že jsou před konkurencí stále o krok napřed.

 

Novinky

 

Oura Ring 4 přichází s výraznými vylepšeními, která jej odlišují od předchozích modelů a konkurenčních produktů, jako je například Galaxy Ring od Samsungu. Jaké novinky s sebou Oura Ring 4 přináší?

Inovativní prsten Oura Ring 4 se nijak výrazně od svých předchůdců neliší. Přesto skrývá spoustu novinek, kterými uživatele oslní. Nový Oura Ring je vyroben z odolného titanu a přichází v šesti barevných variantách a bez žádných designových výstřelků, jako jsou zakřivení apod.

Zároveň by měl být pohodlnější díky použití kompaktnějších snímačů, které tolik nevyčnívají do prostoru. Společnost Oura si navíc uvědomuje, že chytré prsteny se stávají stále populárnějšími, zejména mezi ženami, a reaguje na to rozšířením velikostí prstenu od čísla 4 do 15.

 

 

Největší změna? Software

Největší změna se ale dotkla softwaru prstenu. Oura hlásá, že vyřešila největší háček, kterým byla nepřesnost. Každý má totiž jinak tvarované prsty, na kterých se prsten může během dne pohybovat. A právě to ovlivňovalo přesnost snímačů a jejich měření.

Řeší to nový algoritmus, který zvyšuje počet signálových cest z osmi na osmnáct, což by mělo přispět k vyšší přesnosti měření. Algoritmus navíc pomáhá i delší výdrži na jedno nabití, která trvá až osm dní i v závislosti na velikosti prstenu.

Změn se dočkala i mobilní aplikace, která nyní nabízí tři hlavní sekce, Today, Vitals a My Health, pro přehlednější uživatelské rozhraní. Mezi novinky patří také vylepšená detekce měření stresu, automatická identifikace až čtyřiceti různých aktivit, a pro uživatelky předpověď plodných dní.

Cena za Oura Ring se bude pohybovat od 399 eur, což činí přibližně 10 tisíc korun a v prodeji se objeví od 15. října. Přičemž cena předplatného se nijak nemění. S těmito inovacemi Oura jasně ukazuje, že v oblasti chytrých prstenů má stále co nabídnout.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook