CoolClub pro IT odborníky

Nejočekávanější hra roku je tu. Starfield nabídne epický vesmír, ale nudné cestování

22.09.2023

Nejočekávanější hra letošního roku je tady. Starfield z dílny amerického studia Bethesda nabídne epickou výpravu do hlubin vesmíru. Těšit se mohou zejména fanoušci RPG na naleštěnější a trochu lepší klasiku tohoto amerického tvůrce. Je to hra pro každého?

 

PlayCool

 

Trailery vás mohly naladit na to, že budete cestovat vesmírem křížem krážem po boku neohrožené posádky. A i když je to víceméně tak, velmi rychle při samotném hraní dojdete k závěru, že cestování vesmírnou lodí slouží pouze k transportu z jedné planety na druhou.

Hra vám ani neumožní přelet mezi konci slunečního systému, z jednoho na druhý, natož mezi nimi. Vše se uskuteční pouze na základě stisknutí tlačítka, po kterém se přehraje animace.

Pro koho je tato hra jako stvořená jsou rozhodně fanoušci RPG her.

Na hře Starfield pracovalo studio Bethesda sedm let, během této doby o hře kolují zvěsti, jako že se bude jednat pouze o přesunutí jejich neúspěšnější hry Skyrim do vesmíru. A tak to v důsledku i působí.

 

 

Tisíc a jeden zábavný úkol

Ale musí se tomu nechat jedno, Bethesda si zachovala svůj formát. Ať už zahnete kamkoli, něco tam na vás čeká. Nejspíš to bude jeden z tisíců zábavných nebo podivných úkolů. Anebo jedna z desítek příběhových linií, nové lodě, zbraně nebo nepřátelé.

Zkrátka a dobře, hra nepřináší do herního průmyslu žádnou velkou revoluci. Ale najdete v ní takřka vše, co už máte ze starších her Bethesdy rádi. Ve hře by člověk i uvěřil, že pokud na to vědci jednou přijdou, mohl by za pár stovek let život v kosmu vypadat právě takto.

Člověk tu má příležitost využít svou kreativitu a poměrně do detailu si nadesignovat svůj vesmírný koráb. Rozhodně vás nezklame ani hudba. Hlavní příběhová linka vám zabere několik desítek hodin a pak záleží už jen na vás, jak dlouho si budete chtít tento prostor užívat.

 

 

Připravila: Petra Sauerová