CoolClub pro IT odborníky

Samsung předběhl konkurenci v implementaci AI modelů do svých zařízení

22.11.2023

S generativními modely AI se od průkopníka v podobě ChatGPT od OpenAI roztrhl pytel. Nyní s tím svým přichází společnost Samsung Electronics, která tak předstihla i Apple. Gauss bude v budoucnu rozšířen i na různé aplikace produktů Samsung.

 

Novinky

 

AI pomocník z dílny společnosti Samsung se jmenuje Gauss podle Carla Friedricha Gausse. Ten byl legendárním matematikem a původcem teorií normálního rozdělení, která posloužila jako základ pro vznik strojového učení a umělé inteligence.

AI model Samsung aktuálně používá ke zvýšení produktivity svých zaměstnanců, v nadcházejícím čase má být rozšířen i na jejich zařízení.

 

 

Získá tak prvenství mezi všemi výrobci telefonů na světě, kteří do svých produktů implementují generativní umělou inteligenci. A to by se mělo uskutečnit už příští rok, jak referoval viceprezident divize chytrých telefonů Daniel Araujo.

K čemu Gauss? Gauss má hned několik funkcí. Generativní jazykový model pomůže například se sestavováním e-mailů, překladem obsahu, ale také s lepší uživatelskou zkušeností při ovládání zařízení.

 

 

Přeložila: Petra Sauerová