CoolClub pro IT odborníky

Huawei má patent: Nový Mate XT se skládá jako mapa

Včera

Huawei uvedl na trh nový smartphone Mate XT, který lze rozložit hned nadvakrát. Smartphone se dvěma panty se tak stává jedinečným skládacím telefonem svého druhu.

 

Novinky

 

Už během několika dní si mohou uživatelé v Číně koupit mobilní telefon Huawei, který lze ohnout hned na dvakrát. Mohou tak mít "dva v jednom", Mate XT je ve složeném běžný telefon s 6,4palcovou obrazovkou, po rozložení se promění v tablet s úhlopříčkou 10,2 palce.

Konstrukce Mate XT připomíná písmeno Z, tudíž je možné jej používat i v jen částečně rozloženém stavu. Plně rozložený je pak Mate XT jen 3,6 milimetru tenký. Při složení dosahuje tloušťky 12,8 milimetru.

 

 

Zaměřeno na hardware

Telefon je vybaven systémem HarmonyOS. Na zádech má 50megapixelový hlavní fotoaparát, jenž doplňuje 12megapixelový širokoúhlý objektiv. Pro větší zábavu přidal výrobce i teleobjektiv s 5,5násobným zoomem. To vše zabalené do konstrukce o hmotnosti 300 gramů.

 

Cena a dostupnost

Cena Mate XT rozhodně není nízká. Základní model s úložištěm 256 GB vyjde na více než 60 tisíc korun. Huawei k telefonu přidává i několik bonusů, například nabíječku, pouzdro se stojánkem a sluchátka. Prodej je prozatím omezen jen na čínský trh, první kusy se k zákazníkům dostanou 20. září.

 

 

Foto: Huawei