CoolClub pro IT odborníky

Nejrychlejší elektrokolo světa: Terénní dravec, který by vás předjel i na dálnici

13.09.2024

Nejrychlejší elekotrokolo světa hraje úplně jinou ligu než jeho dosvadní kolegové. Revolution W je extrémní kolo vyvinuté speciálně pro armádní účely. Není to žádná městská holubička, ale čistý terénní dravec, který by vás předjel i na dálnici.

 

Novinky

 

Elektrokola se dostala do popředí především díky kombinaci ekologického a snadného způsobu dopravy a pohybu po městě či v terénu. Existují ale modely, které jdou daleko za hranice běžných městských elektrokol.

Jedním z takových je i Revolution W, extrémní elektrokolo vyvinuté speciálně pro armádní účely. S jeho neuvěřitelnými schopnostmi byste ho na běžné silnici rozhodně nepřehlédli.

 

1. Fascinující výkon

Revolution W je výjimečné nejen svým designem, ale především motorem. S výkonem 10 500 W dokáže dosáhnout rychlosti až 130 km/h. Tato čísla z něj dělají nejrychlejší sériově vyráběné elektrokolo na světě. Kolo bylo navrženo tak, aby zvládalo jízdu v extrémních podmínkách, což ocení především vojenské jednotky, pro které bylo toto elektrokolo primárně vyvinuto.

 

2. Speciální odpružení a konstrukce

Revolution W se může pochlubit nejen vysokou rychlostí, ale i speciální konstrukcí navrženou pro extrémní terénní podmínky. Zadní vidlice má zdvih až 229 mm, což je o třídu výš oproti běžným elektrokolům, a přední vidlice se může pyšnit zdvihem 203 mm. Tato konstrukce umožňuje jízdu i v těch nejnáročnějších podmínkách.

 

 

3. Revoluční převodovka pro vysoké rychlosti

Díky speciální převodovce Schlumpf může kolo dosahovat rychlosti až 80 km/h i při šlapání. Jednoduchým stisknutím tlačítka se převodový poměr zvýší 2,5krát, což jezdcům umožňuje kombinovat sílu motoru a fyzického pohonu. Takové řešení je ideální pro situace, kdy je třeba vysoká rychlost, ale zároveň je nutné šetřit energii baterie.

 

4. Přizpůsobitelnost na míru

Revolution W není jen o rychlosti a výkonu, ale také o flexibilitě. Výrobce nabízí možnost přizpůsobit rám kola podle požadavků zákazníka. Lze instalovat středový motor pro lepší vyvážení nebo použít robustnější pneumatiky pro náročnější terén.

 

5. Cena, která odpovídá kvalitě

Revolution W je zaměřeno především na vojenské použití, což se odráží i na jeho ceně. S prémiovými komponenty, jako je odpružená vidlice s cenou kolem 2 000 USD nebo karbonové prvky na rámu, se pořizovací cena šplhá do závratných výšin. Toto elektrokolo není určeno pro běžné uživatele, ale pro ty, kteří potřebují špičkové vybavení pro speciální účely.

 

 

Foto: HPC Defense