CoolClub pro IT odborníky

To nejlepší z říjnových kinohitů, které musíte vidět

Dnes

Nastává opět ideální čas na to schovat do tepla a zajít si do kina. Říjnový program je plný skvělých filmových novinek, které vám zkrátí dlouhé večery.

 

CoolMovie

 

Podzim už je v plné parádě a s chladnějším počasím se už člověku nechce trávit tolik času venku. Kino naštěstí nabízí program nabitý k prasknutí. Na co se můžete těšit?

 

Joker: Folie à deux – 3. říjen

Minulý týden dorazilo dlouho očekávané pokračování filmu Joker, Joker: Folie à deux. Háček tkví v tom, že tento ambiciózní snímek sklidil ze strany diváků obrovskou kritiku. Zatímco první film utržil přes miliardu dolarů, druhý díl, který se snaží o kombinaci soudního dramatu s muzikálem, v USA pravděpodobně nepřekročí 100 milionů dolarů. Diváci v anketě CinemaScore novince udělili hodnocení D, tedy nejhorší znáku v historii komiksových filmů.

 

The Substance – 10. října

Tématikou elixíru mládí se doposud zabývala už celá řada filmů i seriálů a teď je tu další. The Substance přináší francouzská režisérka Coralie Fargeat, která do hlavní role obsadila stárnoucí hvězdu televizních obrazovek Demi Moore. Ta v roli Elisabeth Sparkle má díky zázračné substanci možnost být opět mladší a krásnější. Háček tkví v tom, že se o čas musí dělit se svým novým já.

 

 

Výjimečný stav – 17. října

Ani český režisér Jan Hřebejk si nenechal ujít příležitost zazářit se svým filmem na říjnových plátnech kin. Uvádí v polovině října komedii s názvem Výjimečný stav. V hlavní roli Karla Berana je Ondřej Vetchý, který působí jako rozhlasový zpravodaj v Kamburu. Odtamtud se ale z osobních důvodů vrátí do Prahy, když v tom na místě jeho působiště vypukne revoluce. Jak si se situací, kdy nemůže reportovat o aktuálním dění poradí?

 

Venom: The Last Dance – 24. října

Závěrečný díl filmové trilogie natočený na motivy komiksů vydavatelství Marvel je tady. Na zemi se řítí krvelačná armáda z domovské planety mimozemského symbionta Venoma. A právě on je jediný, kdo může lidstvo zachránit. Podaří se mu to?

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook