CoolClub pro IT odborníky

5 nejlepších hororových novinek tohoto podzimu  

12.10.2023

Spooky sezóna je pomalu, ale jistě tady. Máme pro vás několik tipů na nejdrsnější snímky letošního podzimu, které vás právě teď chtějí vyděsit na platformách Netflix a HBO.

 

CoolMovie

 

Streamovací platformy jsou na nadcházející období dřívější tmy, deště a chladného počasí více než připravené. Mají pro své diváky širokou nabídku filmů, které vyvolávají strach. Naše redakce doporučuje těchto 5 drsných snímků.

 

Pád domu Usherů

Půlnoční klub patří mezi srdeční záležitosti hororového tvůrce Mikea Flanagana, který se s Netflixem loučí. Přesto je tu ale jeho poslední projekt. Můžete se těšit na jeho seriálovou adaptaci jedné z nejděsivějších povídek Edgara Allana Poea.

Příběh s názvem Pád domů Usherů vás provede rozkladem jedné rodiny zahalené do oparu tajemství. To budete moci odhalit už 12. října.

 

Fér hra

Mimo klasické horory Netflix nabídne i žhavou thrillerovou novinku. Už z traileru můžete pociťovat napětí, které by se dalo krájet, a tak není divu, že se Netflix nezdráhal do snímku investovat nemalé peníze. O co ve Fér hře jde?

Kvůli nečekanému povýšení v nemilosrdném hedgeovém fondu se jeden vztah začne rozpadat pod rukama. A v ohrožení nejsou jenom nedávné zásnuby.

Korporátní vztahový thriller Fair Play nebo chcete-li Fér hra má nejen hvězdné obsazení v podobě Aldena Ehrenreicha nebo Phoebe Dynevor z Bridgertonových, ale navíc nabídne inteligentní a napínavý příběh, který lze přirovnat například i k Vlkovi z Wall Street.

 

 

Meg 2: Příkop

Film s názvem Meg, vám něco říká? A co „monstrum z hlubin“? Ano, největší podvodní predátor vůbec je tu znovu v pokračování Meg 2: Příkop. Výzkumná plavba průzkumníků největších hlubin oceánu se zvrtne v neskutečný chaos, když se budou muset postavit neúprosným Megům.

 

Temný případ

Hororů a thrillerů bylo dost, v čase podzimu a studených večerů přijde vhod i kvalitní kriminálka. Tu pro změnu najdete na HBO.

V pokračování detektivního seriálu Temný případ, který nyní nabídne třetí sérii, se setkáte se sériovým vrahem. Budete se potýkat se zmizením osmi mužů v mrazivé noci a do vyšetřování se pustí detektivky Liz Danvers a Evangeline Navarro. 

 

Setkání

Baví vás konspirační teorie a zajímá téma vesmíru a mimozemšťanů? Pak vás bude bavit Netflixový počin s názvem Setkání.

Jedná se o dokumentární seriál, který se zaobírá výpověďmi očitých svědků, rozhovory s odborníky a novými důkazy právě o UFO. Za posledních 50 let bylo totiž viděno mnoha lidmi po celém světě.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: netflix.com