CoolClub pro IT odborníky

Český fitness gadget, Elonga, zanalyzuje váš aktuální stav za pouhé tři minuty

20.08.2024

Český technologický rybníček opět rozvířila nová technologická novinka. Náramek s názvem Elonga vám během tří minut sdělí, jak moc se stresujete a kolik fyzické námahy byste měli zařadit.

 

Novinky

 

Na trhu neustále přibývají další, nové fitness gadgety, ať už hodinky měřící srdeční tep, prsteny sledující spánek nebo monitory krevní glukózy. Pořád se ale jedná o doplňky, které musíte nosit celý den při sobě a právě pro ty, kteří o to nestojí, je tu Elonga. S ním vám stačí denně jen tři minuty.

 

Co je Elonga?

Elonga je chytrý náramek vyvinutý českým mladým podnikatelem ve spolupráci se zkušeným vědcem. Tedy odborníky, kteří se opírají o doposud nejpřesnější metodu měření variability srdečního rytmu neboli HRV (heart rate variability).

Jedná se o způsob, který poukazuje na nerovnoměrnost mezi jednotlivými údery srdce, čímž poskytuje cenné informace o celkovém zdraví organismu. Lze tímto způsobem jednoduše identifikovat zvýšený stres, nedostatek odpočinku či naopak výbornou fyzickou kondici.

 

 

Jak to funguje?

Ačkoliv při koupi třetích chytrých hodinek už víte, co od produktu čekat, Elonga je zatím zahalena oparem nevědomosti. Přitom je používání Elongy zcela snadné. Stačí náramek spárovat s telefonem a každé ráno provést krátké měření.

Aplikace za vás vyhodnotí data a poskytne přehled o vašem aktuálním stavu. Na základě těchto informací vám pak Elonga rovnou doporučí, zda je vhodné se věnovat náročnějšímu tréninku, nebo raději odpočívat.

 

 

Výhody Elongy

Elonga je inovativní novinkou v oblasti monitoringu vlastního zdraví, která s sebou nese celou řadu výhod.

1. Náramek vás nebombarduje fakty o vašem zdraví, ale všechna získaná data pečlivě vysvětluje v kontextu vaší osobní historie.

2. Kromě toho vás také náležitě poučí, jak se získanými informacemi dále nakládat a nabídne personalizovaná doporučení na míru vašemu stavu.

3. Zároveň nabízí jednoduché a intuitivní používání, kdy vám měření a vyhodnocení výsledků nezabere mnoho času.

4. Získáte parťáka, který vás bude motivovat. A to díky jasným cílům a pravidelné zpětné vazbě, kterou vás Elonga povzbudí k aktivnějšímu životnímu stylu.

Elonga je více než jen další fitness gadget. Je to technologie, která vám pomůže lépe porozumět svému tělu a optimalizovat svůj životní styl. Ačkoli se jedná o relativně nový produkt, má velký potenciál stát se nepostradatelným pomocníkem pro všechny, kteří chtějí žít zdravěji a déle.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Elonga; Facebook