CoolClub pro IT odborníky

CoolPeople dorostla v plnohodnotnou IT společnost a transformuje se v CoolPeople Technology

30.05.2023

Společnost CoolPeople, přední poskytovatel IT kapacit a dalších personálních služeb, dorostla do plnohodnotné IT společnosti. To odráží transformaci z malého zprostředkovatele IT kapacit na špičkovou mezinárodní IT společnost, která se rovnou zařadila do TOP 5 IT společností na tuzemském trhu. 

 

 

CoolPeople, přední společnost specializující se na nabídku a výběr talentů v IT odvětví, slaví významný mezník ve svém dlouholetém úspěšném vývoji. S radostí nyní oznamuje, že se vlivem svého rozvoje mění na technologickou společnost CoolPeople Technology.

„V uplynulých letech jsme se vyvinuli z malého hráče na trhu do silného hráče v oblasti lidských zdrojů pro technologický sektor. Naše oddanost kvalitě spolu se schopností identifikovat a přitahovat nejlepší IT talenty nás rychle posunula dopředu,“ komentuje vývoj společnosti její zakladatel Milan Čálek. „Jsme hrdí na to, že jsme za tu dobu spolupracovali s řadou prestižních společností a poskytovali jim vysoce kvalifikované IT profesionály a IT služby.“

Dnešní oznámení této změny a nového názvu CoolPeople Technology slouží jako zásadní milník společnosti. Zároveň také jako odrazový můstek k další fázi jejího růstu a expanze. Nový název společnosti odpovídá její evoluci, přičemž zdůrazňuje specializaci na technologický sektor a stále rostoucí přítomnost na mezinárodní úrovni.

„S velkou radostí vám dnes představuji společnost CoolPeople Technology. Její nový název přesně vystihuje její transformaci a naši neustálou touhu být inovativním lídrem v IT odvětví,“ říká Milan Čálek. „Transformace na CoolPeople Technology nám otevírá nové dveře a přináší nespočet možností. Naší vizí je stát se předním poskytovatelem IT služeb na mezinárodní úrovni. Naše inovativní přístupy, technologické know-how a síť vynikajících profesionálů nám tohoto cíle umožní dosáhnout. Chci vás ujistit, že i přes naši transformaci zůstáváme stále stejně oddáni našim zákazníkům i partnerům. Budeme pokračovat v poskytování nejvyšší kvality služeb a podporovat jejich růstové cíle. S naším novým názvem a širším portfoliem služeb jsme v době digitální transformace ještě lépe vybaveni pro jejich úspěch.“

 

 

CoolPeople Technology bude i nadále spojovat technologické společnosti s nejlepšími talentovanými jednotlivci v odvětví IT. Vlastní síť kvalifikovaných profesionálů a schopnost přizpůsobit se potřebám klientů jsou základem jejího úspěchu. Jsou to právě inovativní řešení a přístupy, které klientům a partnerům společnosti přinášejí významnou hodnotu.

S rozšiřováním portfolia služeb a geografického dosahu se CoolPeople Technology zaměřuje na rozvoj moderních a výkonných IT řešení. Strategie společnosti se zaměřuje na identifikaci nových trendů a technologií, které nabízejí přidanou hodnotu pro její zákazníky.

Speciálně školené týmy odborníků jsou neustále konfrontovány s nejnovějšími postupy a inovacemi, a jsou připraveny pomoci svým klientům překonávat výzvy digitalizace a transformace.

Spolu se změnou názvu se rozšiřuje také organizační struktura společnosti. CoolPeople Technology bude dále rozvíjet služby u klientů v oblasti IT, kdy kvalitu dodávek bude zajištovat nové oddělení Delivery. To bude garantovat úroveň a kvalitu poskytovaných IT služeb a dalších dodávek.

Tradiční služby personální agentury bude dále rozvíjet původní část společnosti pod názvem CoolPeople Personal. Klienti tak nepřijdou o žádnou část spektra nabízených služeb, na které jsou v odpovídající kvalitě zvyklí.

„CoolPeople už dávno není pouze zprostředkovatelem externích IT kapacit. Za několik posledních let se naše úloha a přidaná hodnota zvýšila natolik, že jsme se rozhodli nejen pro změnu našeho názvu na CoolPeople Technology, ale rovnou i celého oboru našeho podnikání,“ komentuje změnu Milan Čálek. „Z malinké rodinné personální agentury jsme za 17 let dorostli do jedné z nejvýznamnějších IT společností na trhu, která má na projektech přes 1100 IT odborníků. Naše unikátní propozice pro klienty je založená na spojení možností vysoce efektivního poskytovatele IT kapacit s přidanou hodnotou tradiční IT společnosti, která zajistí komplexní dodávku IT služeb a projektů. Nezbytné IT kapacity jsme schopni rychle mobilizovat a přidat k nim další nezbytné úrovně řízení na míru potřeb našich klientů.“

 

 

Společnost CoolPeople vznikla před 17 lety v Praze. Od svého založení bez přestávek rostla nejen svou velikostí, ale i přidanou hodnotou poskytovaných služeb. Svým klientům poskytuje komplexní rozsah služeb od dodávky IT kapacity, řízených IT služeb až kompletní projekty na klíč.

V současné době má centrálu v Praze, další lokální pobočky v Brně, Bratislavě a ve Vídni. S plánovaným obratem přes 2.2 miliardy korun v roce 2023 a plánem dosáhnout během následujících dvou let obratu 4 miliardy korun, patří mezi největší poskytovatele IT služeb v regionu.