CoolClub pro IT odborníky

Klienti CoolPeople dělají (nejen) o Vánocích dobré skutky: pomáhají rodinám v nouzi

01.12.2022

Říká se, že sdílená radost je dvojnásobná radost. O Vánocích to platí dvojnásob. Klienti CoolPeople se letos stali Ježíškem pro ty, ke kterým osud nebyl zrovna přívětivý. Svůj vánoční dárek proměnili v dobrý skutek ve formě finanční pomoci konkrétní rodině v nouzi. Ta tak díky nim prožije šťastnější a veselejší Vánoce.

 

CoolNovinky

 

Stejně jako v loňském roce, i letos mají klienti CoolPeople možnost udělat dobrý skutek. Svůj klientský vánoční dárek, který má obvykle formu lahve nebo něčeho na zub, totiž proměnili za finanční dar rodině v nouzi.

„Společně s klienty pomáháme ohroženým rodinám, které nemají tolik štěstí. Jsou to rodiny, pro něž je bohužel například nákup vánočních dárků či potravin, nebo úhrada nájmu či energií existenciálně ohrožující. To, co jsou pro většinu z nás více či méně obtížně řešitelné sitace, jsou pro tyto rodiny často nedostižné záležitosti,“ říká k vánoční akci Alena Čálková, PR manažerka společnosti. „V České republice pravidelně pomáháme Klubu svobodných matek, kam proudí nejen tisíce rodičů v nouzi, ale i stovky dopisů Ježíškovi. Dopisy plné dětských přání, z nichž některá splnit nedokážeme (třeba aby se maminka vyléčila, nebo aby měli kde bydlet), ale spoustu z nich splnit můžeme. A představte si pak ty rozzářené dětské oči u stromečku! Na Slovensku pomáháme neziskové organizaci Plamienok, která se zaměřuje na domácí hospicovou péči. I tohle je místo plné srdcervoucích, často bolestných příběhů. A naši klienti všem těmto rodinám věnují náplast v podobě alespoň částečné úlevy, která společně s jejich dárkem přichází.“

 

Dita Pavlousková z Klubu svobodných matek ve speciálním videu děkuje klientům CoolPeople

 

Nápad vyměnit hmotné dárky za nehmotné, ale o to cennější, přišel loni, když se dramaticky změnila ekonomická situace. „Bylo zapotřebí se nad tím zamyslet jinak, zkusit posunout i ten vánoční dárek výš, aby mohl prospět ještě někomu dalšímu, ohroženějšímu. A aby každý klient měl možnost pomoci tak, jak by se k tomu třeba jinak nemusel dostat. Jménem klienta totiž věnujeme finanční částku konkrétní rodině v nouzi. Ani jsme nečekali, jak obrovský pozitivní ohlas tato akce bude mít. A to jak ze strany obdarovaných, kdy jsme měli možnost vidět vděčné rodiny na fotkách, které s poděkováním posílaly, tak na straně klientů,“ popisuje loňský ročník Vánočních dárků Čálková.

„Klienti nám psali krásné emaily s tím, že je tohle jeden z nejhezčích dárků, který kdy dostali. Ve většině emailů zazněla fráze „klobouk dolů!“, a já si myslím, že tento vděk a poděkování patří našim klientům, protože to díky nim můžeme dělat věci, které mají ještě vyšší hodnotu a společně pomáhat tam, kde je potřeba.“

 

MUDr. Mária Jasenková z neziskové organizace Plamienok ve speciálním videu děkuje klientům CoolPeople

 

Také letošní dárečky poputují na ta správná místa, která pečlivě vyberou neziskové organizace Klub svobodných matek a Plamienok.

Společnost CoolPeople vyznává lidskost, slušnost, spolehlivost a zodpovědnost a je moc ráda, že společně se svými klienty mohou dosahovat opravdových hodnot.

Všem klientům patří velký dík za dosavadní spolupráci, stejně jako dvěma výše jmenovaným organizacím, které se o potřebné intenzivně starají. A všem lidem přeje CoolPeople šťastné a smysluplné Vánoce a jen to nejlepší v novém roce 2023!