CoolClub pro IT odborníky

Merkur chystá robotické stavebnice, podporu hledá na HitHitu

27.06.2024

Legendární česká stavebnice chystá vývoj robotické série. Obrací se na svou komunitu s crowdfundingovou kampaní s cílem nejméně 400 000 Kč.

 

Novinky

Díly z lakovaného plechu s otvory pro spojovací šroubky, to je legendární Merkur. Česká značka stavebnic už na trhu působí od roku 1920 a nyní chce jít ještě dál. Žádá fanoušky o podporu prostřednictvím crowdfundingu, aby pomohli na svět robotické řadě.

Oblibu u široké veřejnosti Merkur získal díky své robustnosti a univerzálnosti. Mezi slavné fanoušky Merkuru patřil i Otto Wichterle, který s jeho pomocí sestrojil první prototyp centrifugačního zařízení pro odlévání kontaktních čoček.

 

 

Merkur moderní

V dnešní době čelí Merkur značné konkurenci ze strany populárního Lega a domácích 3D tiskáren. I přes tuto výzvu si firma zakládá na výrobě v České republice (základní díly se vyrábí v tuzemsku, dováží se pouze nedostatkové šroubky). Vyšší cenu oproti konkurenci ospravedlňuje Merkur kvalitou a odolností plechových dílů, které plastové alternativy jen těžko dohánějí.

Vedení firmy věří, že klíčem k udržení se na trhu a oslovení mladší generace je inovace. Proto se rozhodli pro vývoj robotických stavebnic, které by mohly zaujmout fanoušky techniky a programování. Nová řada by měla dětem umožnit sestavit funkční roboty, které se dokáží pohybovat a plnit různé úkoly.

Kampaň na HitHitu je pro Merkur velkou šancí, jak zrealizovat své plány a znovu oživit legendu této ikonické české stavebnice.

 

 

Připravila: Petra Sauerová