CoolClub pro IT odborníky

TOP 5 filmů o hackerech

29.11.2023

Děsí vás vidina možného narušení bezpečí, soukromí a představa toho, že by se někdo cizí mohl dostat k vašim údajům? A i přesto vás celý proces hackování počítačů zajímá a fascinuje? Inspirujte se tipy na ty nejlepší filmy ztvárňující právě toto téma. Někdy se možná spíše zasmějete, ale jindy uvidíte i reálné postupy. Následující snímky vás vtáhnou bezpochyby do děje a zajistí zábavu na pochmurné odpoledne.

 

CoolMovie

 

Slídilové (Sneakers)

Pětice počítačových odborníků se živí odhalováním chyb v bezpečnostních systémech. Za tučný obnos pomáhají postiženým firmám s jejich odstraněním. Vše se zvrhne v moment, kdy je skupina nucena vzít nelegální zakázku. Nikdo nechce skončit za mřížemi, a tak se rozhodnou pro vládní agenty ukrást tajemné kódovací zařízení.

 

Muži, kteří nenávidí ženy (The Girl with the Dragon Tattoo)

Před mnoha lety zmizela z rodinného setkání Harriet Vanger, jejíž tělo nebylo nikdy nalezeno. Její strýc si je jistý, že byla zavražděna, a to někým z rodiny. Rozhodne se případ rozlousknout jednou pro vždy a najme si investigativního novináře, který spolupracuje s drsnou a potetovanou počítačovou hackerkou. Jakmile se začne temná minulost rozplétat, dvojice odkryje události, které nikdo nečekal.   

 

 

Rozhovor (The Conversation)

Vydejte se v tomto klasickém špionážním snímku po stopách Harryho Caula, bezpečnostního experta. Jeho denním chlebem je odposlech, který se změní v noční můru, když se mu podaří nahrát rozhovor jednoho mladého páru. Najednou se ocitá v labyrintu tajemství a vražd.

 

Válečné hry (WarGames)

David je nejen počítačový nadšenec, ale především vášnivý gamer. V rámci svých zájmů se jednou dostane ke hře Globální termonukleární válka a je velice zapálený do doby, než zjistí, že jde o skutečný vojenský program a stroj se chystá k reálnému válečnému střetnutí. Podaří se mu za pomoci jeho kamarádky a profesora Falkena, který program vyvinul, odpálení jaderných raket zastavit?

 

Nebezpečný kód (Takedown)

Kevin Mitnick je světově nejznámějším hackerem, který se této činnosti věnuje už od útlého mládí. Roky se dokonce dokázal vyhýbat federálním agentům, zatímco se pořád důvtipně dostával do dalších a dalších systémů. Jednou však narazí. Pokusí se prolomit další program a snad poprvé se setká se soupeřem, který se mu svými schopnostmi vyrovná.

 

 

Připravila: Petar Sauerová